Верландер ориса с 10 страйкаута преименувания стадион на Уайт Сокс (видео)

Верландер ориса с 10 страйкаута преименувания стадион на Уайт Сокс (видео)

Бейзболният Чикаго Уайт Сокс загуби дебютния мач на преименувания си стадион – "Гарантийд Рейт Фийлд". Първият за 2017 г. гост на съоръжението в южната част на Ветровития град, открито като "Комиски Парк" през 1991 г. и носило името "Ю Ес Селюлър Фийлд" от 2003 до 2016 г., бе Детройт Тайгърс. Късно снощи тимът от съседен Мичиган надделя с 6:3 в откриващата среща и за двата тима от новия сезон в МЛБ, отложена с едно денонощие заради дъждовното време в Илинойс в понеделник.

Питчерът на "тигрите" Джъстин Верландер (W 1-0) хвърли 10 страйкаута за 6 ининга и 2/3 в своя 9-и мач като откриващ стартер на клуба. През последните 10 сезона 34-годишният десничар само веднъж не бе избор №1 в ротацията на Детройт – през 2015 г., когато доверието бе гласувано на Дейвид Прайс.

"Смятам, че всички в тима имат еднакво усещане за това, което ни предстои. Поредното дълго пътешествие към плейофите, които пропуснахме през последните два сезона. Вярвам, че всеки от нас е щастлив от емоцията. Тя се усеща в съблекалнята. Чудесно е, че започнахме с победа, трябват ни още много", коментира Верландер, който позволи 2 точки от 6 хита и 2 бази за боли.

Атаката на Тайгърс му помогна достатъчно, като отбеляза шест пъти срещу стартера на "белите чорапи" Хосе Кинтана (L 0-1). Домакините откриха резултата още в 1-вия ининг чрез двоен хит с RBI на Мелки Кабрера, но бързо загубиха аванса си, понеже във 2-рия гостите изстреляха два хоумръна с общо 5 точки – троен на Джакоби Джоунс и двоен на Ник Кастеянос. В 5-ия пък Йън Кинслър завъртя соло обиколка за 1:6.

До края нападението на Уайт Сокс успя да върне само 2 точки. Те влязоха при аутове по земя – на Хосе Абреу в затварянето на 4-тия ининг и на Джейкъб Мей в 9-ия срещу клоузъра на детройтци Франсиско Родригес (S 1).



Чикаго Уайт Сокс - Детройт Тайгърс 3:6

      ст. "Гарантийд Рейт Фийлд"       
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ДЕТРОЙТ   
 0 
 5
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 0
 0 
  6
 6 
 1
      ЧИКАГО УАЙТ СОКС   
 1
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 1
  3
 8
 1 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 4 АПРИЛ:

Американска лига

Тампа Бей Рейс - Ню Йорк Янкис

0:5

Тексас Рейнджърс - Кливланд Индиънс

3:4

Хюстън Астрос - Сиатъл Маринърс

2:1

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс

6:7

Национална лига

Милуоки Бруърс - Колорадо Рокис

5:6

Сейнт Луис Кардиналс - Чикаго Къбс

1:2

Аризона Дайъмъндбекс - Сан Франциско Джайънтс

4:8

Лос Анджелис Доджърс - Сан Диего Падрес

0:4

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти