Барса срина Севиля за осем минути (видео + галерия)

Барса срина Севиля за осем минути (видео + галерия)

Испанският шампион Барселона спечели убедително с 3:0 срещу Севиля в сблъсък от междинния 30-и кръг в Ла Лига, игран при почти непрестанен дъжд пред 85 511 зрители на "Камп Ноу". Луис Суарес (25) и Лионел Меси (28 и 33) материализираха сериозното превъзходство на "лос блаугранас". С успеха барселонци временно се изкачиха на върха преди срещата на Реал Мадрид с Леганес.

Лионел Меси се завърна в игра след 13 дни почивка. До него в атака очаквано се появиха Луис Суарес и Неймар. Луис Енрике отново избра схема 3-4-3, лишавайки се от Жорди Алба. Хорхе Сампаоли се подсигури с петима бранители. Хоакин Корея беше предпочетен в нападение пред Стеван Йоветич.

Барселона - Севиля В началото на мача каталунският тим затегна здраво обръча пред вратата на Серхио Рико. В четвъртата минута Меси разтресе напречната греда след шут без подготовка. Аржентинският майстор получи от Луис Суарес и изстреля бомба от дъгата, топката се удари в гредата и тупна на сантиметри пред голлинията. В осмата минута Суарес имаше сериозни претенции за дузпа, след като беше свален с две ръце от Николас Пареха. Съдията Клос Гомес по-скоро сбърка, решавайки да не даде дузпа.

Постепенно "лос бланкирохос" изнесоха събитията по-напред. В 16-ата след изпълнение на тъч Висенте Ибора чукна атрактивно с пета в наказателното поле, там Стеван Нзонзи изпревари Хавиер Масчерано и сам срещу вратаря нямаше късмет. Марк-Андре тер Стеген се справи и с помощта на гредата. В 21-ата Сержи Роберто свали за Меси, но Ла Пулга не очакваше толкова бърза топка. Три минути по-късно Витоло насочи над гредата с глава.

Барселона - Севиля В 25-ата усилията на домакините донесоха гол. Меси се утреми отдясно, двама не успяха да му попречат и Лео центрира на първа греда. Там Меркадо сбърка и повдигна топката, от което се възползва Луис Суарес и уругваецът отбеляза със задна ножица с удар от шест метра - 1:0. Три минути по-късно "лос кулес" съсякоха андалуския тим след чудесна контра четирима срещу трима. Неймар преодоля съперник отляво и извади топката на далечната греда, където Суарес правилно прецени, че ъгълът е малък и върна към Меси, който стреля фронтално, промуши топката и удвои.

В 33-ата Барса нанесе нов тежък удар в тила на южняците. След изпълнение на корнер севилци не успяха да изчистят, топката попадна на десния крак на Меси и той шутира от въздуха от около 12 метра, поразявайки близкия ъгъл за 3:0. До края на полувремето "синьо-червените" изградиха още няколко опасни акции, които не завършиха с удари.

Барселона - Севиля Каталунският тим намали темпото след почивката. В 51-ата минута Суарес отне от вратаря Рико, подаде към Меси, който можеше да асистира на свободния Иван Ракитич, но предпочете прехвърлящ удар, който не беше достатъчно прецизен. Гостите от "Рамон Санчес Писхуан" заиграха по-активно в нападение и по-често поглеждаха към вратата на Тер Стеген.

В 62-ата Пабло Сарабия стреля в гърдите на германския страж след пробив отдясно на Мариано. В 64-ата Луис Енрике извади Луис Суарес и пусна Пако Алкасер. В 68-ата Меси залъга, че ще стреля и изведе брилянтно Андрес Иниеста, капитанът овладя, но сантиметри не му достигнаха да шутира. Минута по-късно Тер Стеген изби след мощен удар на Сарабия. В 77-ата Люка Дин замени Жерард Пике (който пропуска следващия мач срещу Малага) и Барса отново заигра в система 4-3-3. Минута по-късно Ракитич беше изведен фронтално срещу Рико и стреля неговото тяло. При добавката от дъгата Алкасер шутира над гредата. В 90-ата минута изнервеният Витоло заслужено беше изгонен след поредица от нарушения.

Барселона - Севиля Така Барса продължава със силните си игра, а Севиля още е в шок след отпадането Шампионската лига и търси своето лице.

СЪСТАВИТЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Снимки: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти