Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

Ливърпул направи крачка назад (видео)

Ливърпул направи крачка назад (видео)

Ливърпул продължава с непостоянното си представяне. След няколко добри мача мърсисайдци допуснаха нова издънка на "Анфийлд". Отборът на Юрген Клоп завърши 2:2 с Борнемут, като допусна изравнителен гол три минути преди края. Гостите успяха да поведат с попадение на Афобе още в седмата минута, но на почивката резултатът бе 1:1 след попадение на Коутиньо. През втората част Ориги изведе Ливърпул напред преди да дойде голът на Джошуа Кинг.

"Червените" останаха на трето място, но Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед, които са зад тях, са изиграли по-малко мачове. Борнемут пък за втори път този сезон вгорчава живота на Юрген Клоп и играчите му, след като в домакинството си драматично ги победи с 4:3.

Мърсисайдци успяха да стигнат до обрат срещу добре организирания тим на Борнемут, но напуснаха терена разочаровани. За пореден път Ливърпул не успя да победи отбор от долната част на класирането, от които е записал последните си шест загуби във Висшата лига. Представянето на тима срещу първите шест е на много високо ниво - без загуба в 10 мача и пет победи, което говори за липса на постояннство и дори мотивация в някои двубои.



Връщане на топката назад от страна на Вайналдум стана причина за първия гол на "черешките" на "Анфийлд" от 1968 г., а бразилска комбинация между Фирмино и Коутиньо донесе изравнителното попадение. Вайналдум се реваншира за грешката си с центриране към Ориги за втория гол на домакините. Тимът на Клоп обаче не стигна до трети, за да прекърши съперника, и бе наказан. Кинг, който можеше да направи 0:2 през първата част, се ориентира най-добре след разбъркване в наказателното поле и донесе точката на Борнемут.

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички