Тренировъчен партньор на Болт вече ще бяга за Великобритания

Тренировъчен партньор на Болт вече ще бяга за Великобритания

Мигел Франсис, който миналата година записа седмото най-добро време в света за 2016 г. на 200 м, вече ще може да бяга за Великобритания.  22-годишният талант от Антигуа и Барбуда, роден в Монсерат, е тренировъчен партньор на Юсейн Болт и се готви под ръководството на Глен Милс. Франсис записа личен рекорд от 19.88 сек в Ямайка през юни 2016 г.

23-годишният Адам Джемили, който се състезава за Великобритания на 200 м на Олимпийските игри в Рио през 2016-а, се нареди четвърти във финала с 20.12 сек. Личният му рекорд пък е 19.97 сек. 
Франсис се очакваше да се състезава на Олимпиадата в Бразилия миналото лято, но отпадна заради контузия, получена на тренировка. 


От Британската атлетика обявиха, че са започнали процедурата по трансфера през август - преди Олимпийските игри в Рио, но той вече има разрешение да се състезава за Великобритания. 

Франсис е роден в Монсерат (задморска територия на Великобритания, разположена на едноименния остров, който е част от островната група Малки Антили), но семейството му напуска острова заради вулканично изригване, когато той е на 6 месеца. 

В последните години разрешение да се състезават за Великобритания получиха Жарнел Хюдж, роден в Ангуила, както и американският квартет Тифани Портър, Синди Офили, Шонте Литъл и Монтен Спейт. Вследствие на тези трансфери няколко местни атлети разкритикуваха федерацията, като сред тях беше световният шампион на 60 м Ричард Килти.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти