Пламен Илиев за малко пак да спаси дузпа (видео)

Пламен Илиев за малко пак да спаси дузпа (видео)

Румънската Лига 1 има нов лидер. Това е отборът на ФКСБ, както вече се нарича Стяуа (Букурещ). Столичният гранд разгроми с 3:0 действащия шампион Астра (Гюргево) и се изравни по точки с Виторул (Констанца), който по-рано днес изненадващо отстъпи на Университатя (Крайова).

Пламен Илиев изигра добър мач за Астра, но защитата пред него се представи трагично. Всички голове в двубоя паднаха още до почивката. В 10-ата минута домакините получиха спорна дузпа, реализирана от Денис Алибец. Илиев, който вече спаси три дузпи за новия си тим, беше близо до това да хване удара на румънския национал, но не успя. В 27-ата Алибец за втори път наказа доскорошните си съотборници. Той излезе сам срещу Илиев, който отрази първия му удар, но при добавката нямаше шанс. Третото попадение беше дело на Флорин Танасе в 32-ата минута.

Астра е на последното място в плейофната шестица за титлата с 23 точки. Начело са ФКСБ и Виторул с по 33, следвани от ЧФР Клуж (28), Университатя (27) и Динамо (Букурещ), който има 26 точки.

ФКСБ - АСТРА 3:0
1:0 Д. Алибец (10) д.
2:0 Д. Алибец (27)
3:0 Ф. Танасе (32)

МИНУТА ПО МИНУТА


Снимка: gsp.ro

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички