Къде е топката?! (видео)

Къде е топката?! (видео)

Колкото комична, толкова и необяснима ситуация се разигра по време на бейзболния мач между Сейнт Луис Кардиналс и Чикаго Къбс от редовния сезон на МЛБ тази нощ. В 7-ия ининг на ст. "Буш", при резултат 4:2 за домакините, кетчерът на "чинките" Ядиер Молина блокира ниско хвърляне на питчера Брет Сесил и топката буквално залепна за ризницата му.

Докато пуерториканецът се луташе, търсейки топката в краката си, батерът на "мечетата" Мат Сизър успя спокойно да стигне до първа база заради изпуснатия трети страйк, който иначе щеше да донесе първия аут на Сейнт Луис в частта. Вместо това именно от тази ситуация Чикаго започна обрат, донесъл на шампионите краен успех с 6:4.



Заради неестественото поведение на топката веднага се появиха съмнения, че гръдният протектор на Молина е бил намазан с някакво лепливо вещество. Кетчерът категорично отхвърли подобна теория, въпреки че има случаи, в които негови колеги прилагат трика, за да намазват периодично пръстите си с цел по-добър захват на топката.

"Дали съм сложил нещо на ризницата си? Това е тъп въпрос", отсече двукратният вицешампион с Пуерто Рико от Световната класика.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти