Строежът на Басейна в Бургас напредва с бързи темпове

Строежът на Басейна в Бургас напредва с бързи темпове

С бързи темпове напредва строителството на модерния спортен комплекс със закрит 50-метров басейн в бургаския комплекс „Славейков”.
 
Изпълнителят на проекта – ДДЗД „Бургас спорт 2016” ще изгради за 209 дни закрития плувен комплекс и за 179 дни останалите обекти – футболен стадион със съблекални, два тенис корта, с възможност за монтаж на ледена пързалка и съблекални, и вертикална планировка с озеленяване.
 
Това означава, че комплексът ще отвори врати за посетители още в края на тази година.
 
Местните плувни клубове обнадеждени и за по-рано.
Супермодерният плувен спортен комплекс със закрит басейн ще бъде изграден почти изцяло от стъкло, показват визуализациите на обекта. Това ще е многофункционално съоръжение, което позволява времето, свободно от състезания, да се използва пълноценно за тренировъчна дейност.
 
Проектът на АА „Братя Кадинови” ЕООД предвижда закрит басейн с олимпийски размери, с трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите, помещения за треньори, съдии и журналисти, спортно-възстановителен център с помещения за масажи, фитнес и сауна, лекарски кабинет и зали за обща физическа подготовка и други спортове.
 
Басейнът отговаря както на изискванията за плуване, за провеждане на състезания и тренировки по водна топка и синхронно плуване, така и на изискванията на ФИНА (Международна федерация по плувните спортове) и ЛЕН (Европейска лига по плувни спортове), съобразно технически характеристики.

bgswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти