Ожие не успява да поддържа темпото на Крис Мийк на рали Франция

Ожие не успява да поддържа темпото на Крис Мийк на рали Франция

Крис Мийк увеличи преднината си на рали Франция спрямо Себастиен Ожие след края на четирите петъчни етапа. Французинът бе единственият пилот, който успя да победи Мийк в един от етапите, но с едва 0.8-секундна преднина.

С аванс от 2.2 секунди на последния четвърти етап, Крис Мийк вече е лидер със Citroen с общо 10.3 секунди. Пилотът на Hyundai Тиери Нювил, който среща проблем във всяко едно от състезанията този сезон, се опитваше да се движи с тяхното темпо, но въпреки рисковете, които предприе, е на 25 секунди зад Мийк на третото място.

Утехата е, че зад него нещата станаха по-спокойни, след като От Танак влезе в канавка и бе принуден да се откаже с втория Ford Fiesta. За четвъртото място битката е между Крейг Брийн и Дани Сордо, докато победителят от Швеция Латвала е шести.

Неговият съотборник Юхо Ханинен се удари в мост още сутринта, от което последва огън в задната част на автомобила, и той бе принуден да прекрати участието си за деня.

Елфин Еванс получи проблеми с хидравличната система на своя Ford във втория от днешните четири етапа и той го преследва до края на деня.

Андреас Микелсен е лидер във WRC2 с Skoda, а Хейдън Падън и Стефан Лефевр също успяха да избегнат проблеми и се намират на седма и осма позиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти