Нювил увеличи аванса си на рали Франция, а Ожие срещна нова пречка

Нювил увеличи аванса си на рали Франция, а Ожие срещна нова пречка

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил пое лидерството на рали Франция след оттеглянето на Крис Мийк и увеличи аванса си спрямо Себастиен Ожие, който успя да измъкне една етапна победа днес. Въпреки, че следобеда намери нужната си скорост, в последната състезателна отсечка се появиха хидравлични проблеми на автомобила му.

Преднината на белгиеца е в размер на 38.9 секунди при оставащи два етапа в последния неделен ден. Съотборникът му Дани Сордо задържа третата си позиция на 18.8 секунди зад Ожие, а пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала изпревари Крейг Брийн и излезе четвърти.

Не за първи път този сезон третият екип на Citroen с пилот Брийн е на най-високата позиция след проблемите на Мийк и Лефевр, заради които се оттеглиха от състезанието. Ирландецът имаше необичайно затруднение в сутрешните етапи, но след него не пое никакви рискове и е на 2 секунди зад Латвала.

Хейдън Падън с третия Hyundai е зад тях и бе доста по-доволен от свършеното следобед, но все още е на половин минута зад Брийн. Андреа Микелсен пък води в клас WRC2 с почти минута преднина.

Снимки: Hyundai Motorsport

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти