Фантастичен Краев разпиля "смърфовете" с четири гола (видео+галерия)

Фантастичен Краев разпиля "смърфовете" с четири гола (видео+галерия)

Най-големият талант на Левски Божидар Краев направо разпиля Локомотив (Пловдив) с четири гола на стадион "Георги Аспарухов". Двубоят бе от първия кръг на шампионския плейоф. 19-годишният футболист бе пуснат от Николай Митов на върха на атаката, а той направо накара феновете да забравят за Бабатунде Адениджи.

Футболистите на Левски изиграха най-силния си мач за сезона, като разбиха с 5:0 "смърфовете", а това е най-малкото, с което играчите на гостите си тръгват от "Герена". Антонио Аниете даде начало за головата фиеста в 12-ата минута, а след това последва истински рецитал на Божидар Краев. Младокът бе точен последователно в 36-ата, 39-ата, 51-ата и 70-ата минути. Един път гредата спаси гостите след удар на Бабатунде Адениджи, а пропуските на "сините" бяха колкото и головете.

Левски - Локо Пд 5:0 Феновете на 26-кратните шампиони на България могат да бъдат доволни, след като Митов заложи на няколко юноши срещу пловдивчани. 17-годишният нападател Станислав Иванов дебютира като титуляр. Той действаше зад Краев, като пропусна да отбележи своя първи гол за клуба преди почивката.

Презз второто полувреме Ивайло Найденов и Алекс Боримиров също се появиха на терена, а Ники Митов заслужава аплодисменти за смелостта и решенията си.

Левски стартира с четири промени от поражението с Черно море (0:1), а "черно-белите" бяха с шест промени от загубата с 0:4 от Лудогорец за Купата на България.
Левски - Локо Пд 5:0 
Най-добрият защитник на България за 2016 година се завърна в титулярния състав на "сините" за първи път през тази година.

Още от първата минута столичани започнаха да атакуват. Положенията се редяха пред вратата на гостите, които в 12-ата минута вече губеха. Антонио Аниете бе точен с хубав удар от границата на наказателното поле. Попадението бе негово пето в тази кампания.

Левски - Локо Пд 5:0 Веселин Марчев с плътен изстрел бе близо до изравняване при една от малкото атаки на Локомотив. Това не смути "сините", които бяха много активни, играеха на скорост и бяха доста креативни в атака. Иванов, Нар, Бурабия, Краев и Аниете създаваха проблеми на гостуващата защита, но пропуски лишиха тима от втори гол в следващите минути. Такъв все пак падна в 36-ата минута. Краев с техничен диагонален удар удвои, а три минути по-късно отново беше в прегръдките на своите съотборници, след гола му за 3:0. Този път националът се разписа след подаване на Аниете.

Левски - Локо Пд 5:0 Втората част започна, както и завърши първото полувреме - с атаки за Левски и гол за Краев. Младокът вкара своя трети хеттрик за клуба в 51-ата минута, когато засече центриране на резервата Адениджи, който смени на почивката Нар.

Досега Краев бе вкарвал един хеттрик за Купата на България срещу Спартак във Варна (7:1) през септември на 2014 година, а също така и един в "А" група срещу Марек (6:0) през май 2015 година.

Левски - Локо Пд 5:0 Този гол съвсем довърши Локомотив, а в следващите минути Левски продължи да атакува мощно. Бабатунде удари гредата, а Краев пропусна да вкара четвърти гол. Пиргов и Боримиров пропиляха добри възможност за гол. Това бе мачът на Краев, който все пак отбеляза четвърти гол в 70-ата минута. Той се възползва от грешка на Ел Харуби, преодоля го и без проблем прати коженото кълбо в мрежата. Интересното е, че досега през сезона той имаше четири попадения, а от днес е голмайстор на тима с осем попадения в първенството.

Левски - Локо Пд 5:0 Головете му общо в елита на България са 18, а останалите пет ги е реализирал в Купата на България. Младокът има 82 мача и 23 гола със синята фланелка, а с днешното си постижение влезе в историята.

До края на мача Боримиров и Бурабия пропуснаха да направят победата още по-голяма, а след видяното на терена Едуард Ераносян подаде оставка. Левски прекъсна серията си от две поредни поражения срещу "черно-белите" на "Герена", а "смърфовете" допуснаха 12 гола в последните си три срещи. В мачовете с Берое (2:3) Лудогорец (0:4) и Левски (0:5).
Левски - Локо Пд 5:0 
Левски има 54 точки и дръпна отново с пет на ЦСКА-София в битката за второто място, като другата седмица гостува на Лудогорец (петък, 14 април). Третият успех на Митов бе най-големият за клуба през този сезон, който досега имаше две победи с по 4:0 над Славия и Верея.
Левски - Локо Пд 5:0 Мартин Камбуров и компания за втори път получават пет гола през този сезон в София, след като отстъпиха с 2:5 от Славия през есента, но за първи път падат с толкова голяма разлика. Сега идва тежкото домакинство срещу "червените", като следващите дни ще бъде обявен новият треньор на тима.

Първа професионална лига, плейоф, 1 кръг:

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 5:0
1:0 Аниете (12)
2:0 Краев (36)

3:0 Краев (39)
4:0 Краев (51)
5:0 Краев (70)

ЛЕВСКИ - (4-2-3-1): Николай Кръстев, Роман Прохазка, Сърджан Лукин, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Антонио Аниете, Станислав Иванов, Божидар Краев


ЛОКОМОТИВ (ПД) - (4-2-3-1): Ясин Ел Харуби, Шоко, Димитър Везалов, Кирил Котев, Иван Горанов, Стефан Йефтоски, Веселин Марчев, Мигел Луке,  Парвизджон Умарбаев,  Дино Мартинович, Мартин Камбуров

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Начало: 17:30 часа
Съдия: Стефан Апостолов

МИНУТА ПО МИНУТА


КЛАСИРАНЕ


ФОТОГАЛЕРИЯ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти