Фантастичен гол на Пацини спря Гълъбинов и компания

Фантастичен гол на Пацини спря Гълъбинов и компания

Българският национал Андрей Гълъбинов игра пълни 90 минути за Новара в истински трилър срещу Верона в последния мач от 35-ия кръг на Серия "Б". Двубоят на стадион "Силвио Пиола" завърши  2:2, като тимът на българина бе попарен от Джампаоло Пацини в 93-ата минута. Капитанът на гостите спаси своя отбор с фантастичен гол от воле.
Гълъбинов и компания могат да съжаляват, че пропуснаха победата, след като стигнаха до пълен обрат в 92-ата минута.
На почивката Верона водеше с гол на Силигарди в 27-ата минута, а родният национал бе на сантиметри от изравняването с хубав удар в края на първата част.

Второто полувреме домакините бяха по-добрият тим на терена, като в 56-ата минута Федерико Македа изравни. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед влезе резерва в средата на първото полувреме, а след това се разписа с глава. Попадението бе негово трето, а Гълъбинов остана с десет. Българинът бе в основата на второто попадение, когато гърдира добре топката на границата на наказателното поле, след което технично подаде на Монтовани, който с плътен удар уцели гредата. Топката рикошира, а връхлитащия Калдерони изправи публиката на крака с втори гол за Новара, който дойде във втората минута на продължението.

Още при следващата атака шампионът от 1985 години изравни. Най-голямата звезда в Серия "Б" Пацини се възползва от лошо избита от Да Коста топка и със страхотно воле от границата на наказателното поле вкара своя 21 гол за сезона. Бившият нападател на Аталанта, Фиорентина, Сампдория, Интер и Милан е голмайстор на първенството.

Равенството остави Новара на 11-то място с 47 точки, като изостава на три от последното място даващо право на участие в плейофите за Серия "А".

Верона пък остана на трето място с 59 точки. Пацини и компания вече изостават на пет точки от СПАЛ и на три от Фрозиноне. Само първите два тима влизат директно в италианския елит, докато отборите от трето до осмо място играят плейофи.

Гълъбинов продължава да е голмайстор на своя тим с 10 гола, а също така е втори в класацията на първенството за голови подавания, с осем асистенции.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ 35-ИЯ КРЪГ


КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти