Колежанска звезда между НБА и Олимпиакос

Колежанска звезда между НБА и Олимпиакос

Най-добрият играч на Орегон в Мартенската лудост има два варианта за бъдещето си като професионалист. Тайлър Дорси бе сред най-актуалните фигури в колежанския баскетбол през отминалия сезон и обяви, че ще участва в Драфта на НБА, но поне към днешна дата името му не фигурира сред 60-те баскетболисти, които специалистите нареждат в т.нар. mock draft, в който прогнозират изборите на 30-те отбора в първи и втори кръг.

Дорси записа нелош сезон за Орегон с 14.6 точки, 3.5 борби и 1.7 асистенции средно на мач и до последно ще се надява да намери своето място под слънцето в Лигата, дори и да не бъде избран в Драфта. Ако обаче вратата към най-силното първенство на света се затвори, поне за първия му сезон като професионалист, Дорси има и резервен план.

Всъщност, ситуацията с План “Б” за Дорси съществува още от миналото лято, когато той е получил оферта от гръцкия колос Олимпиакос (Пирея), но е предпочел да остане още година в Орегон. Предложението обаче продължава да е на дневен ред и това лято, съобщава EuroHoops.

194-сантиметровият гард ще е апетитна хапка за всички тимове от Евролигата, защото разполага с европейски паспорт и няма да заема място от квотата на чужденците. Роденият в Лос Анджелис играч получи гръцко поданство през 2014 година, а през следващото лято игра за южната ни съседка на световното първенство за младежи до 19-годишна възраст.

Всичко това стана възможно заради гръцкото потекло на майка му, чието моминско име е Константиниду.

Мачовете от Евролигата могат да бъдат гледани в ефира на Mtel Sport.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти