Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Гигантски сблъсък на "Алианц Арена"

Гигантски сблъсък на "Алианц Арена"

Грандовете на европейския и световен футбол Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид излизат тази вечер на "Алианц Арена" в първи четвъртфинал в Шампионската лига. Двата отбора ще изиграят своя мач №23, което е абсолютен рекорд в историята на евротурнирите. От 10-те има срещи в елиминации, те имат по 5 крайни успеха. В общия баланс баварците имат леко предимство, но при последния им сблъсък Реал се наложи на полуфиналите в ШЛ през 2014 година с общ резултат 5:0, а загубата с 0:4 в Мюнхен е най-тежката у дома за Байерн в евротурнирите. Тогава начело на "лос бланкос" беше Карло Анчелоти, който вече е треньор на Байерн. Любопитно ще е да видим и представянето на Чаби Алонсо и Тони Кроос срещу бившите им клубове.

Германският гранд ще трябва да се справя без Матс Хумелс, който пропуска двубоя заради травма. В негово отсъствие двойката в центъра на защитата ще оформят Жером Боатенг и Хавиер Мартинес. След наказание в състава се завръща капитанът Филип Лаам, който не игра в реванша от осминафиналите срещу Арсенал. Мануел Нойер се възстанови от контузията си и ще застане на вратата на домакините, но Роберт Левандовски е под въпрос, след като вчера тренира само 15 минути. По крилата ще действат Франк Рибери и Ариен Робен, а Тиаго Алкантара ще е изтеглен малко пред Чаби Алонсо и Артуро Видал.

Зинедин Зидан ще има поредния си сериозен тест начело на кралския клуб, този път срещу Анчелоти, чийто помощник беше преди време. Французинът няма да може да използва Рафаел Варан и Пепе, а като титуляр до Серхио Рамос в центъра на защитата ще стартира Начо Фернандес. През седмицата Даниел Карвахал се оплакваше от здравословни проблеми, но най-вероятно ще играе. Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос ще са тримата в халфовата линия, а атаката ще се води от Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема.

У дома Байерн се наслаждава на много добри резултати срещу съперрници от Испания - 18 победи, 5 равенства и само 2 загуби. В същото време Реал има едва 4 успеха от 30 гостувания в Германия.

Любопитни факти:

* Байерн е на четвъртфинал в Шампионската лига за шеста поредна година
* Мюнхенският гранд е в серия от рекордните 16 домакински победи в турнира
* Реал е четвъртфиналист в Шампионската лига за седма поредна година и още няма загуба в турнира през сезона
* Мадридчани спечелиха предишните си 5 елиминации срещу германски съперници
* Във всеки от последните 8 мача на Реал в Шампионската лига имаше над 2.5 гола, а "белите" се разписаха поне по два пъти
* Кралският клуб няма загуба в 12 поредни мача в Шампионската лига
* Байерн спечели 5 от предишните си 6 мача в турнира
* В 5 от последните си 6 двубоя в Шампионската лига баварците вкараха поне по два гола

Водещият букмейър bwin дава предимство на Байерн с коефициент за победа на баварците 1.83. Равенството е оценено с 3.90, а евентуален успех на Реал ще умножи залога ви  по 4.10.

Шампионска лига, 1/4-финали - първи мач:

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - РЕАЛ МАДРИД

Вероятни състави:

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Лаам, Х. Мартинес, Боатенг, Алаба; Ч. Алонсо, Видал; Робен, Тиаго, Рибери; Левандовски
Старши треньор: К. Анчелоти
РЕАЛ (4-3-3): К. Навас; Карвахал, С. Рамос, Н. Фернандес, Марсело; Кроос, Каземиро, Модрич; Бейл, Бензема, К. Роналдо
Старши треньор: З. Зидан

СЪДИЯ: Никола Рицоли
СТАДИОН: "Алианц Арена"
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА ПО МИНУТА


ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички