Кубица се отказа от "24-те часа на Льо Ман"

Кубица се отказа от "24-те часа на Льо Ман"

Бившият пилот на Формула 1 Роберт Кубица няма да бъде част от световните серии по издръжливост на ФИА този сезон, както планираше по-рано. Полякът търсеше новото си по-дългосрочно място на пистата след рали инцидента си преди години, който сложи край на кариерата му във Формула 1. През последните месеци той направи няколко теста със затворения болид на отбора ByKolles от клас LMP1 за "Льо Ман".

Той и Оливър Уеб бяха двамата обявени пилоти за тима още през февруари, като третият се очакваше да бъде обявен по-късно. Дни преди старта на новия сезон с "6-те часа на Силвърстоун" Кубица обяви на страницата си във Facebook, че променя плановете си и няма да предприема крачката към новия шампионат. Той се надява да има друга възможност да направи дебюта си там.

Първият кръг от сериите на британската писта "Силвърстоун" е тази неделя, а на пистата ще има 27 автомобила. ByKolles е само един от петте производителя в клас LMP1. Третият автомобил на Toyota ще се появи в следващия етап от сезон 2017 (6 май).

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти