Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Турция може да се върне в календара на Ф1

Турция може да се върне в календара на Ф1

Гран При на Турция може да се върне в календара на Формула 1 през 2018 година, смята ръководството на пистата "Истанбул парк". Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган прие на среща новия изпълнителен директор на Ф1 Чейс Кери в Анкара вчера, което също разпали слуховете, че състезанието наистина ще се върне в шампионата.

На срещата са присъствали и шефът на пистата Вурал Ак, министърът на младежта и спорта Акиф Чаатай Кълъч, заместник-генералния секретар Ибрахим Калин и други важни фигури. На официална вечеря след това шефът на "Истанбул парк" е заявил, че сделката "принципно е договорена", но на практика все още не е завършена: "Това, което мога да кажа засега е - срещите минаха много добре и стигнахме до споразумение, но договорът не е подписан".

Преди пет години бизнесменът Вурал Ак взе под наем "Истанбул парк" за 11 години. През 2013-а той се опита да се споразумее с Бърни Екълстоун, но без успех.

Турция влезе в календара на Формула 1 през 2005 година и бързо завой номер 8 се превърна в един от най-добрите през сезона според пилотите. Остана в шампионата до 2011 година, когато договорът бе прекратен по финансови причини.

През 2018 от спорта отпада състезанието в Малайзия и новото ръководство Liberty Media намекна за завръщането на Германия и Франция в календара, и ако към списъка се прибави и Турция, догодина ще имаме 22 кръга.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти