Баск също е вариант за Барселона

Баск също е вариант за Барселона

Един от най-популярните испански треньори през XXI век също бе посочен като вариант за наследник на Йоргос Барцокас начело на баскетболния Барселона. 50-годишният Чус Видорета е новото име в списъка с потенциални заместници на сегашния наставник на Александър Везенков. Барцокас има договор и за следващия сезон, но около бъдещето му не престава да се спекулира, което не е изненада с оглед на цялостното представяне на каталунците.

Роденият в Билбао Видорета в момента е начело на друг елитен тим - Тенерифе. Баският специалист има сериозен опит в Лига АСВ, където е водил тимовете на Билбао Баскет, Естудиантес, както и Лусентум Аликанте, където бе треньор на Калоян Иванов.

Mundo Deportivo пише, че ръководителите на Барса са впечатлени от играта на Тенерифе под ръководството на Видорета. Отборът от Канарските острови е трети във временното класиране на испанското първенство, а в европейските клубни турнири също се представя силно и стигна до Файнъл 4 в пилотното издание на баскетболната Шампионска лига.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти