Кобрата: Джонсън българка може да си вземе, но пояса ми - никога

Кобрата: Джонсън българка може да си вземе, но пояса ми - никога

"Меридиан Мач" намери Кубрат Пулев вчера в Берлин след поредната му тежка тренировка. Кобрата говори по много актуални теми - както за боя си с Кевин Джонсън на 28 април, подготовката си за него, но също така и по теми извън бокса, които със сигурност за интересни на феновете на спорта у нас.

- Кубрат, бил си се с много американски боксьори. С какво 37-годишният Кевин Джонсън е по-различен от останалите?

Всеки един е различен сам по себе си. По разбираеми причини няма да казвам кои са силните и кои слабите страни на Джонсън. Но той е много опитен. Труден е за достигане и за поразяване. Бих казал крив боксьор. В много по-добра форма е от последния ми съперник Сам Питър, който се оказа доста надебелял. Разучили сме го Джонсън и смятам, че съм по-добър от него, по-техничен съм и ще зарадвам българите с нова победа на 28 април.

- Кевин Джонсън се закани, че ще си тръгне от нас с твоя пояс на WBA и с българска жена. Какво ще му отговориш?

Българките са много красиви, дано обаче не се окажат и толкова лесни. Не знам коя ще му върже. Но и да си намери българка, няма проблем. С жена може да си тръгне, но с моя шампионски пояс - абсурд. Няма как да ми го вземе. Само може да мечтае.

- Това, че някои от последните ти мачове завършват твърде бързо, може ли да ти изиграе лоша шега при един издръжлив съперник, който е готов на 12 рунда?

Аз се готвя за пълен мач по време на подготовката. Имам двама-трима спаринг партньори, с които правя по 8, по 12 рунда. Готвя се за цял мач, пък каквото стане. Това е бокс - няма как да предвидиш какво ще се случи. Един удар решава всичко. И е хубаво, ако ти се отвори шанс да го нанесеш първи, за да не те приключат теб по-късно.

- Дори някои от най-големите легенди в тежка категория са били нокаутирани по време на спаринги. Примерно Майк Тайсън в Токио преди двубоя с Бъстър Дъглас през 1990 година. Теб сваляли ли са те по време на спаринги?

Досега никой не ме е свалял на пода по време на спаринги. Не искам да се хваля, но това е самата истина. И трябва да знаете, че моите спаринг партньори са доста здрави. Защото аз искам да ми е трудно, да съм много близо до истински мач по време на тренировката. Няма смисъл да взимаш леваци, които да те заблудят, че си кой знае каква работа. Това ще ти изиграе лоша шега на самия мач.

- Наскоро Антъни Джошуа изкара тренировъчната си програма по време на 98-дневен подготвителен лагер. Правил по 660 рунда спаринги, 42 ултрасилови тренировки, бягал 350 км, изял 392 порции биохрана, изпил 420 литра вода… Ти водиш ли си такава статистика?

- Толкова подробна - не. Не мога с точност да ви кажа колко са моите показатели. Но бягам по 10 км три пъти седмично, вече натрупах доста рундове със спаринг партньорите ми, имам си определена диета на хранене.

- Един от твоите треньори Грег Брамовски най-вероятно няма да продължи да работи в "Зауерланд", след като не му предлагат нов договор. Как виждаш нещата?

Мисля, че ще се разберат в крайна сметка. Двете страни имат общи интереси и ще стигнат до споразумение.

- Всеки се пита на каква музика ще излезеш в "Арена Армеец" на 28 април. Преди излизаше на АС/DC, на 3 декември 2016-а в София се появи под звуците на 100 каба гайди…

Ще направя допитване до феновете в моята страница във Фейсбук и нека те да решат на какво искат да изляза. За мен тяхната воля е най-важна. Когато съм в България, използвам български мотиви, за да повдигна духа на хората. В чужбина избирам нещо друго.

- Кой филм с боксова тематика е твоето вдъхновение?

Не е филм, а е книга. Казва се "Първобитен звяр" и е на Джек Лондон. Човек може да бъде пленен от един спорт по различни начини. А боксът е много красив, много завладяващ спорт и за него е писано много и са правени много велики филми.

- Играл ли си скоро шах?

Много ми е натоварен графикът. Но играя футбол. И в Германия, и в България. Последно играхме аз, Артур Абрахам и Карл Мурад срещу други трима и ги победихме. Бяхме се хванали на бас и сега трябва да ни черпят. Когато съм в България, винаги играем срещу едни момчета от Дупница. Те идват до София и стават здрави сблъсъци. В тях от футбол преминаваме на бокс (смее се). Няма майтап. Тъй като много се палят момчетата, понякога прехвърчат искри и се стига до сдърпвания, но всичко приключва в едни горе-долу нормални граници. Само няколко пъти се е стигало до нещо повече.

- Брат ти Тервел записа две бързи победи с нокаут в първите си два мача на професионалния ринг. От "Зауерланд" твърдят, че след 10 мача може да се бие за европейска титла. Ти как виждаш нещата?

Мисля, че ще са нужни по-малко. След 6-7 двубоя може да се стигна до мач за европейска титла. Тервел има над 200 двубоя на аматьорския ринг, бронзов олимпийски медалист е, европейски вицешампион и носител на още много медали от големи първенства. Има натрупан много голям опит.

Георги Пехливанов

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти