Синът на Шумахер призна, че не е готов за Формула 1

Синът на Шумахер призна, че не е готов за Формула 1

Мик Шумахер призна, че все още не е готов да потърси място на стартовата решетка на Формула 1. Синът на легендарния седемкратен шампион навърши 18 години миналия месец - точно толкова, на колкото е новобранецът този сезон Ланс Строл и по-голям от Макс Верстапен, когато холандецът направи своя дебют във Формула 1.

Шумахер-младши заяви пред германски бизнес всекидневник, че въпреки техните ранни стъпки, той не се чувства готов все още.

"Вероятно все още не го обмислям достатъчно", сподели младежът. Този сезон той ще се състезава в сериите Формула 3, през които преминаха и Строл и Верстапен.

"Това е първата ми година там и ще се постарая главно да се уча. Тепърва трябва да се доказвам и не искам да прибързвам".

Шумахер привлече интереса на Ферари и Мерцедес вече, като първите заявиха, че биха го приветствали в академията си, а вторите го направиха и младежки посланик на марката Mercedes-Benz. Сезонът на Шумахер-младши започва с първия кръг от Формула 3 този уикенд на пистата "Силвърстоун", където ще се проведе и първият кръг от световните серии по издръжливост за сезона.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти