Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4 /Почивка/

Анализ на жребия: Ракетата посяга към шестата

Анализ на жребия: Ракетата посяга към шестата

Жребият за първия кръг (1/16-финалите) на Световното първенство по снукър е изтеглен и феновете разбраха дългоочакваните дуели в "Крусибъл".

Шефилдският театър още от самото начало в юбилейното си 40-о приемане на планетарния шампионат ще стане арена на любопитни битки. Sportal.bg разгледа по-детайлно мачовете от първата четвъртина на жребия.

Във втората четвъртина на схемата са събрани от поставените Дин Дзюнхуей (4), Шон Мърфи (5), Рони О'Съливан (12) и Лян Уенбо (13). Самото присъствие на Ракетата винаги е предпоставка за огромен зрителски интерес, макар с изключение на "Мастърс"-а през януари той да не се представя на познатото високо ниво.

Шон Мърфи - Ян Бинтао

Предишни дуели: 3 (1 победа за Мърфи, 2 победи за Бинтао); последен мач - 1 кръг на Германския Мастърс 2017 (5:4 за Бинтао); най-предна фаза - 1/8-финал на "Шампион на шампионите" 2015 (4:2 за Бинтао)

Мърфи взе първия си трофей през сезона в Гибралтар и прекрати сушата откъм отличия, но започва кампанията си в "Крусибъл" без големи очаквания. Съперникът му в първия кръг обаче е дебютант, а и стана известен като първият роден след 2000 година, който участва на Световното първенство. Всичко освен победа на Магьосника ще е изненада, а зрителите нямат търпение за евентуален осминафинал с О'Съливан.

Рони О'Съливан - Гари Уилсън

Предишни дуели: 1 - 1 кръг на Германския Мастърс 2017 (5:3 за О'Съливан)

Ракетата стана шампион на "Мастърс" за рекорден седми път, но още няма ранкинг титла този сезон. Проблемите му с World Snooker и изявите пред медиите привлякоха основната част от вниманието към него през 2017-а, но е вън от съмнение, че специално за "Крусибъл" той ще бъде пределно мобилизиран да блесне.
Гари Уилсън влезе в историята с максималния брейк в квалификациите за Световното и на 31-годишна възраст дебютира в шефилдския театър, като формата му в пресявките подксазва, че може да допринесе за великолепен мач срещу Ракетата.

Лян Уенбо - Стюърт Карингтън

Предишни дуели: 2 (2 победи за Уенбо); последен мач - 1 кръг на Германския Мастърс 2015 (5:3), което е и двубоят им от най-предна фаза

Това изглежда като един от непредвидимите мачове в 1 кръг, защото китаецът през 2017-а демонстрира доста по-слаба форма от тази в първата част на сезона, когато и спечели титлата в English Open 2016. Уенбо все пак стигна полуфинал на Световната Гран При (1:6 от Бари Хоукинс) и е в роля на фаворит срещу Карингтън, който този сезон стигна върха си на Welsh Open 2017, отпадайки на четвъртфинал от Стюърт Бингам с 3:5.

Дин Дзюнхуей - Жу Юлон

Предишни дуели: 2 (2 победи за Дзюнхуей); последен мач - 2 кръг на China Open 2017 (5:0), което е и двубоят им от най-предна фаза

Бари Хърн заяви на жребия, че Китай "няма да спи" заради този сблъсък, който ще даде началото на поредната кампания на Дин към световната титла. Финалистът от миналата година (за разлика от тогава, когато почна от квалификациите) е сред фаворитите за отличието, а през този сезон спечели любимия си Шанхай Мастърс. Дин все пак индикира за повишаване на формата малко преди Световното, като игра полуфинал на Шампионата на играчите, докато Жу Юлон направи най-доброто си класиране (1/4-финал) на Welsh Open 2017.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти