Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Българин е най-резултатният защитник в Турция

Българин е най-резултатният защитник в Турция

Бившият футболист на Черно море и Левски Даниел Димов се радва на силни изяви в индивидуален план през настоящия сезон в турската 1. Лига. Макар неговият Манисаспор да се бори за оцеляването си във второто ниво на футбола в Турция, стигналият до националния отбор на България при Лотар Матеус защитник се представя на повече от задоволително ниво.

Нещо повече, изданията в южната ни съседка посочват, че юношата на “моряците” е най-резултатният защитник в 1. Лига от началото на сезона. Димов има 5 попадения на сметката си в 21 мача, във всеки един от които е записал пълни 90 минути на терена, като последното бе от изключително значение. С гола си миналия кръг Даниел донесе трите точки на Маниса в директния сблъсък за оцеляване в групата с Мерсин, на вратата на който пък бе друго добре познато лице - националът Николай Михайлов.

Останалите си четири попадения защитникът реализира в три срещи. 28-годишният бранител се разписа веднъж при загубата с 1:3 от Малатияспор и равенството 3:3 с Ескишехирспор, като заби два гола при победата с 5:2 над Умраниеспор. За справка - миналата година, когато носеше цветовете на Денизлиспор, бившият играч на израелския Макаби (Петах Тиква) вкара само един гол - при загубата с 2:5 от Газиантеп ББ.

След победата с 1:0 над Мерсин “черно-белите” събраха 27 точки в актива си, заеха 14-ото място в подреждането и поне временно се отдалечиха на три от зоната на изпадащите. Седем кръга преди края на шампионата в 1. Лига битката за оцеляване ще бъде повече от жестока, след като цели шест отбора са събрани в рамките на само седем точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти