Кубрат Пулев: Когато милееш за България, си личи

Кубрат Пулев: Когато милееш за България, си личи

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев за кратко бе в родината, като използва великденските празници и прекара няколко дни на родна земя. Почивката обаче бе кратка и Кобрата още днес се връща в Германия, за да поднови здравата работа и подготовката за предстоящия си двубой, който отново ще е в столичната "Арена Армеец" в края на този месец. Пулев гостува в сутрешния блок на Нова, където говори за любовта си към България, както и за предстоящите си изяви на ринга.

"Доколкото мога съм религиозен, не стигам до крайности. Прочел съм Библията, опитах се да я разбера. Доколкото мога, ходя на църква. Много е важно да имаме вяра не само в Господ, но и в себе си. Важно е всеки да осъзнае, че всичко зависи от нас. Господ ни е дал силата да се моделираме, променяме, не само телом," коментира темата за вярата и Великден Кубрат и добави, че се е прибрал в България само за два дни и днес лети обратно към Германия, където ще продължи подготовката си за битката на 28 април. Тогава той ще се изправи на ринга срещу Кевин Джонсън.

 "Защитавам пояс, който, ако спечеля, след това ще ми даде право да играя с победителя от Антъни Джошуа - Владимир Кличко. Джонсън е неудобен, има много опит на ринга. Самюел Питър имаше визитката, беше сериозен, но нямаше подготовката. Кевин Джонсън е по-подготвен и много неудобен. Аз смятам, че съм по-добрият боксьор, смятам да го покажа на ринга, но това е бокс, един удар решава всичко", не скри самочувствието си Кобрата, който е интерконтинентален шампион, но целта му си остава една - световния връх.

"Рамщайн сме ги поканили, казаха, че ще дойдат, но не са потвърдили на 100%. Доста говорихме с промоутърите, за да свалят цените и да са достъпни за българската публика. За мен винаги е било важно да дам на българите нужната атмосфера", сподели още Пулев.

"Патриотизмът може би е модерен в политическите среди. Но когато е истински, то си личи от 100 километра. Когато човек милее за България, си личи. И аз не мога да си обясня откъде идва в мен това. Но пред тази идея всичко бледнее. Това е смисълът - не само аз да съм добре, а да е добре цяла България. Това ми носи удоволствие", взе отношение той по темата за патриотизма.

"Човек се учи повече от грешките си, от загубите, отколкото от победите. Аз постоянно се анализирам", философски завърши боксовата ни звезда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти