Себастиен Буеми се пребори за победа над Porsche в "6-те часа на Силвърстоун"

Себастиен Буеми се пребори за победа над Porsche в "6-те часа на Силвърстоун"

Toyota с номер 8, управлявана от Себастиен Буеми, Казуки Накажима и Антъни Дейвидсън, пресече първа карирания флаг в първия кръг от сезон 2017 в световните серии по издръжливост (WEC). Успехът им бе наситен с оспорван дуел с Брендън Хартли с Porsche, от който Буеми излезе героят, финиширал със заключителна преднина от 6.173 секунди спрямо Porsche с номер 2.

Цялото състезание бе изпълнено с минимални разлики, изпреварвания и обрати, но новосъбралото се трио извоюва първата си победа като тим. Трети в клас LMP1 завършиха Porsche с номер 1 (Ник Тенди, Нийл Яни и Андре Лотерер), които изгубиха лидерството си заради наложил се допълнителен питстоп в третия час.

Победителите бяха лидери и след катастрофата на другата Toyota, след която Хосе Мария Лопес бе откаран в болница. След последно влизане в питлейна обаче Toyota изпусна първото място в полза на Porsche и влизайки в болида Себастиен Буеми трябваше да наваксва над седем секунди за половин час. Той успя да направи това и с много рискована маневра 12 минути преди края на шестчасовото състезание изпревари Брендън Хартли от вътрешната страна на завой номер 4, а след това автомобилът му позволи и да увеличи преднината си.

Следващото състезание от календара на шампионата по издръжливост е на 4 - 6 май на белгийската писта "Спа".

Снимки: FIA WEC

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти