Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Може ли Джокович и Бекер да се съберат отново?

Може ли Джокович и Бекер да се съберат отново?

Световният номер 2 Новак Джокович изключи напълно възможността да поднови работата с вече бившия си треньор Борис Бекер, въпреки че продължава по-слабите си представяния спрямо това време миналата година.

Ноле направи кариерен „Голям шлем“ със спечелването на „Ролан Гарос“ през 2016-а, но оттогава формата му спадна и той загуби лидерството в световната ранглиста за сметка на Анди Мъри. Сърбинът в началото на декември миналата година обяви раздялата си с Борис Бекер, а от началото на 2017-а резултатите му не са впечатляващи, като за това не помогна и контузията на лакътя му.

Джокович увери, че травмата е зад гърба му и няма търпение да се завърне на корта за сезона на клей, а Бекер го бе призовал да „се връща на работа бързо“ и да вземе пример от Ник Кирьос, който се представи блестящо и игра полуфинал на „Мастърс“-а в Маями.

„Този негов призив може да е бил интерпретиран от някои като сигнал, че отново работим заедно, но аз лично нямам никакво намерение за такова нещо. Просто хората трябва да разберат, че тази година ще ми е по-различна от миналата, защото се опитвам да правя промени и да щадя тялото си, за да може после да имам по-дълга кариера. Това е нещо като преходен период, но съм пределно амбициран за сезона на клей“, коментира Джокович, цитиран от сръбското издание „Новости“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти