Григор Димитров научи името на първия си съперник в Монте Карло

Григор Димитров научи името на първия си съперник в Монте Карло

Германецът Ян-Ленард Щруф ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. 26-годишният квалификант се наложи днес над участващия с "уайлд кард" Каспер Рууд (Норвегия) с 6:4, 6:4 и по този начин си осигури мач с родната тенис звезда.

58-ият в световната ранглиста Щруф и поставеният под №8 в основната схема Димитров са се срещали само веднъж до момента на ниво АТР. Това стана в осминафиналите на турнира в Стокхолм през 2013 година, когато Григор спечели с категоричното 6:1, 6:3. Двамата имат и един мач на Фючърс от 2010-а, когато българинът побеждава със 7:5, 7:5.

Победителят от мача между Григор и германецът ще срещне Диего Шварцман или Роберто Баутиста Агут.

През 2016 година Димитров отпадна на 1/16-финалите в Монте Карло. Българинът е играл на два четвъртфинала до момента - през 2015 и 2013 г.

Щруф пък до този момент не бе успявал да прескочи първи кръг на престижната надпревара, като в предишното издание отпадна от Жо-Вилфред Цонга.

Мачът между германеца и Григор Димитров ще се играе в сряда, като се очаква организаторите да съобщят по-късно програмата за деня.

Припомняме, че най-добрият български тенисист е само на 25 точки от завръщане в топ 10 на света.



Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти