Георги Петров е новият носител на шампионската тениска на Вечерните турнири "Лото"

Георги Петров е новият носител на шампионската тениска на Вечерните турнири "Лото"

Георги Петров стана най-новият носител на шампионската тениска на Вечерните турнири „Лото“. На финала в категория ITL 500, който се игра на тенис комплекс „Про спорт“, той победи с 4:2, 4:0 Иво Недков. Георги има четири победи в Интерактив тенис, но този път посвети титлата на 6-годишния си син, който също е запален по тениса. „Малкият тренира в тенис клуб „Про спорт“ при Оля Деянова и вкъщи вече се говори само за спорт. Надявам се да продължи с тренировките професионално, а не като мен – аматьорски. Тази купа е за него и съм сигурен, че ще й се радва много.“ Недков триумфира с купата на кралската класа в Интерактив тенис преди един месец, но този път не успя да стигне до победата.
 
Мачът започна нервно, с много напрежение и непредизвикани грешки. Едва в четвъртия гейм, след като всеки взимаше подаванията си, двамата противници успокоиха играта си и стигнаха до по-дълги и оспорвани разигравания. В шестия гейм Иво допусна три непредизвикани грешки, а Георги се възползва от колебанията му и го проби за 4:2. Във втория сет финалистите продължиха с оспорвани разигравания, а при 40:40 размениха повече от 30 удара. С невъзмутимо спокойствие Георги успя да вземе подаването си, а във втория гейм след няколко остри топки проби съперника си на нула. Това тотално разколеба Иво, който допусна грешки от форхенд, а резултатът набъбна до 3:0 в полза на Георги. Четвъртият гейм отново предложи оспорвани разигравания, но при 40:40 Георги стигна до първия си мачбол, спечели го и затвори срещата с 4:2, 4:0.


 
„Целта ми във финала, както и през целия турнир, беше да играя агресивно и да не давам възможност на противниците да ме атакуват – каза Георги Петров. – Успях да задържа инициативата и да спечеля някои от точките бързо. Иво обаче е много повратлив и затова имаше доста дълги разигравания. Прави му чест, че не се отказва до последно. Аз обаче се справих добре и съм доволен от играта. Сега предстои да защитя титлата на следващия турнир на тенис клуб „Диана“.“
 
„Не съм разочарован от резултата, все пак това е вторият ми финал за един месец при най-добрите в Интерактив тенис – коментира Иво Недков. - Предпочитам да играя на клей, а в този мач Георги беше по-добър и спечели заслужено. Правеше по-малко грешки. Ако и аз не грешах толкова много резултатът можеше да е различен.“
 
Тази седмица Вечерните турнири „Лото“ се местят на тенис комплекс „Диана“, където се играят мачовете от категория ITL 125 и ITL 250 от Шестия вечерен турнир, а от следващата седмица започват и срещите в категория ITL 500. До петък, 24 април, е отворено записването за надпреварата в категория ITL 125 от Седмия вечерен турнир „Лото“, който ще се проведе на Националния тенис център. До 12 май аматьори и професионалисти може да заявят участие и за „Лото“ Вечерен мастърс, който ще се играе също на Националния тенис център и ще носи повече точки за ранглистата на Интерактив тенис. Мачовете започват на 18 май, а информация може да получите на http://www.interactive-tennis.com/.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти