Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Бербатов показа на Фиго центъра на София

Бербатов показа на Фиго центъра на София

Димитър Бербатов и специалният му гост – носителят на "Златната топка" Луиш Фиго, показаха по неподправен начин как предстоящият благотворителен мач на 14 юни в София ще бъде не само голяма подкрепа за изявени деца и празник за всички българи, но и сериозна реклама на България и столицата ни по целия свят.

Българската и португалската звезди на световния футбол направиха разходка из централната част на София, създавайки незабравими емоции и спомени за хората, невярващи, че срещат идолите си по столичните улици. Красиви спомени от софийската си разходка запечата с телефона си и самият Фиго, за да споделя с приятели приятните си впечатления от визитата у нас. Легендарният португалец веднага се похвали и пред феновете си по цял свят с впечатляващ кадър с Димитър Бербатов, на който двамата са точно пред храм-паметника "Свети Александър Невски".

Димитър Бербатов и Луиш Фиго бяха приети на специална среща при кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя подари на португалската звезда икона на Света София. Фандъкова благодари на Бербатов и Фиго за организирането на мащабното благородно събитие, за подкрепата на децата чрез двете едноименни фондации и за приобщаването на редица други големи имена към каузата. Кметът добави, че благотворителният мач е и отлична позитивна промоция на София, която догодина ще е Европейска столица на спорта.

На излизане от сградата на Столична община Димитър Бербатов и Луиш Фиго взеха и решението да се приберат до Гранд Хотел София пеша, а по време на разходката португалската звезда да види някои от забележителностите на София. Фиго не скри възхитата си от емблемата на София - православния храм "Св. Александър Невски". След това Димитър Бербатов му показа и други внушителни сгради с историческа и архитектурна значимост – Националната галерия, Руската църква, Народния театър "Иван Вазов".

Димитър Бербатов и Луиш Фиго се разходиха по улиците на София 

Двамата топ футболисти и техните екипи приключиха работния ден след полунощ, с края на мача от шампионската лига Реал Мадрид – Байерн Мюнхен, който изгледаха заедно.

След визитата си Луиш Фиго отпътува за Мадрид, за да се завърне отново тук с куп свои звезди приятели за мача на годината на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски". Тогава португаецът с All Stars ще се изправи срещу Димитър Бербатов и United Stars в благотворително футболно шоу в името на децата. Всички приходи от събитието са за каузите на фондация "Димитър Бербатов" и фондация "Луиш Фиго".

От звездните участници в отбора на Димитър Бербатов до момента са обявени Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар и Христо Стоичков. От звездните участници в отбора на Луиш Фиго до момента са обявени Роберто Карлуш, Деко, Робер Пирес, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо и Максуел.

Попълненията на отборите, както и всичко, свързано със статуса на събитието, може да се следи на https://www.facebook.com/StarsCharityMatch/. Билетите се продават в мрежата на Eventim. Цените за секторите "Б" и "Г" са 30 лева, сектори "лъвчета" – 45, „В“ – 60, „А“ – 100. Благотворителният мач ще бъде предаван пряко по bTV Action. Специално място на стадиона ще имат членовете на Клуб 2016 на "Успелите деца на България" на фондация "Димитър Бербатов".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички