Юнайтед го направи по трудния начин, но продължава да преследва голямата си цел (видео)

Юнайтед го направи по трудния начин, но продължава да преследва голямата си цел (видео)

Манчестър Юнайтед продължава да преследва голямата си цел да спечели Лига Европа. "Червените дяволи" се добраха до 1/2-финала в турнира, но това стана по много труден начин след победа с 2:1 над Андерлехт след продължения. В редовното време Хенрих Мхитарян даде преднина на домакините на "Олд Трафорд" в 10-ата минута, но гостите изравниха в 32-ата минута с гол на Софиан Хани и удържаха този резултат до края на 90-те минути. Тъй като и първата среща приключи при същия резултат 1:1, се наложи да се играят продължения. Там англичаните все пак показаха по-голяма класа и с попадение на Маркъс Рашфорд в 107-ата минута стигнаха до победата.

Още от началото на срещата Андерлехт показа, че няма да се даде лесно и пръв стигна до голова опасност. В 3-ата минута Дендонкер отправи опасен изстрел, който мина над гредата.

Манчестър Юнайтед обаче бързо успя да вземе преднина в мача. В 10-ата минута домакините организираха хубава контраатака и Рашфорд бе изведен с дълъг пас, неговият удар не се получи, но той подаде на Хенрих Мхитарян, който със силен шут вкара за 1:0.

След това "червените дяволи" имаха още две възможности за гол в рамките само на две минути. В 12-ата Пол Погба стреля опасно с глава и вратарят спаси, а в следващата атака и Джеси Лингард отправи опасен изстрел, който отново бе отразен от Рубен.

Андерлехт обаче не се предаваше и също създаде няколко чудесни атаки. В 20-ата минута Ачемпонг надбяга двама бранители и изскочи на стрелкова позиция, но изстрелът му бе спасен от Серхио Ромеро. След това в 26-ата минута Дендонкер отправи далечен шут, който профуча опасно близо до вратата, а в 29-ата минута Тилеманс стреля от фаул, но не успя да затрудни Ромеро.

Добрата игра на гостите все пак бе възнаградена с гол. В 32-ата минута удар на Тилеманс се отби от напречната греда, Теодорчик не успя да реагира и да направи добавка, но това стори Софиан Хани, който отблизо простреля вратата за 1:1.

В края на първото полувреме отново Юнайтед взе инициативата и първо в 36-ата минута Маркъс Рашфорд напредна отляво и стреля, но вратарят спаси, а след това в 43-ата минута Мхитарян се освободи пред наказателното поле и пробва удар от воле, който обаче не се получи.

Второто полувреме продължи в добро темпо и още в 49-ата минута Люк Шоу центрира по земя успоредно на голлинията, но Джеси Лингард отблизо не успя ва засече във вратата. Гостите пък отговориха с центриране за Теодорчик и изстрел с глава в 54-ата минута, но без да затрудни Ромеро.

Юнайтед обаче все повече притискаше съперника и в 62-ата минута Маруан Фелаини стреля с глава, но в ръцете на вратаря. Три по-късно Ибрахимович свали с глава за Рашфорд, който шутира от движение покрай вратата. В 69-ата минута младокът сам открадна една топка и изскочи очи в очи с вратаря, но в опита да го финтира изгуби контрол над топката и не успя да отправи голов удар.

Домакините продължаваха да пропускат добри положения за гол. В 71-ата минута Ибрахимович бе намерен непокрит във вратарското поле, но отблизо направи непростим пропуск. В 77-ата минута от подобна позиция и Пол Погба не успя да се разпише след центриране от корнер. В 82-ата минута отново Ибра получи супер пас от Майкъл Карик в наказателното поле, но ударът му бе изключително неточен. В 89-ата минута пък Рашфорд направи пореден пропуск от малък ъгъл.

Така двата тима не излъчиха победител в редовното време и се наложи да се изиграят и продължения. Играчите на Манчестър продължиха да атакуват масирано и в 92-ата минута Погба пробва задна ножица, но защитник блокира удара му. В 100-ата минута Фелаини свали с глава за Погба и той отблизо бе точен, но попадението не бе признато заради нарушение на белгиеца при борбата за висока топка.

В 104-ата минута Тилемънс стреля от над 25 метра, но доста затрудни Ромеро, който все пак се справи и улови.

В началото на второто продължение домакините най-накрая стигнаха до толкова ценния втори гол. Фелаини свали за Рашфорд в наказателното поле, той с хубав финт се освободи от прекия си пазач и с премерен удар прати топката във вратата за 2:1. Минута преди края Юнайтед стигна и до нов гол чрез Марсиал, но той не бе зачетен заради засада.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед успя да се добере до толкова ценния успех и се класира напред в турнира, докато Андерлехт отпада, въпреки мъжката си игра.

МИНУТА ПО МИНУТА


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти