"Ролан Гарос" решава за Шарапова на 15 май

"Ролан Гарос" решава за Шарапова на 15 май

Мария Шарапова ще научи дали ще може да играе на "Ролан Гарос" на 15 май. Това обявиха организаторите на турнира от Големия шлем. Те коментираха, че отсъствието на бременната Серина Уилямс няма да е фактор по отношение решението за рускинята.

Двукратната шампионка в Париж Шарапова ще се завърне на корта следващата седмица в Щутгарт след 15-месечно отсъствие поради наказание за употреба на допинг. 30-годишната бивша номер 1 в света получи "уайлд кард" за турнира, както и за състезанията на клей в Мадрид и Рим. Това е единственият начин да участва, тъй като тя няма точки и официално място в ранглистата.

Дали ще получи покана и за "Ролан Гарос" ще се разбере седмица преди началото на квалификациите на турнира. Преди месец президентът на Френската тенис федерация Бернар Гуидичели заяви, че е пред морална дилема и намекна, че е против участието на Шарапова.

Ако рускинята пропусне Откритото първенство на Франция, състезанието ще се проведе без двете най-големи звезди в женския тенис, след като в сряда Серина Уилямс обяви, че е бременна и няма да играе до края на сезона. "Серина Уилямс и Мария Шарапова са два случая, които нямат нищо общо, коментира Гуидичели. - Ние организираме турнир от Големия шлем, не конкурс за красота."

При положение, че Шарапова не получи "уайлд кард" за "Ролан Гарос", пак има шанс тя да стигне до турнира в Париж, но той е доста минимален. Мария трябва да се представи блестящо в Щутгарт, което да й донесе достатъчно точки, за да успее да влезе в квалификациите за втория турнир от Големия шлем за годината.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти