Дерби на Мадрид и Монако - Ювентус на полуфиналите в Шампионската лига

Дерби на Мадрид и Монако - Ювентус на полуфиналите в Шампионската лига

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще се изправят един срещу друг на полуфиналите на Шампионската лига. "Белите" са домакини в първата среща. В другия сблъсък за място на финала Монако ще играе срещу Ювентус, като французите ще приемат шампиона на Италия в първия сблъсък.

Реал ще се опита да стане първият отбор след създаването на турнира в сегашния му вид, който печели купата в две поредни години. "Белите" са рекордьори с общо 11 европейски титли. След като Реал и Атлетико играха на два пъти на финала през 2014 г. и миналата година, сeга те ще се срещнат на полуфиналите. През 2015 г. пък двата мадридски отбора спориха на четвъртфиналите в турнира. Последните три години като краен победител излезе Реал Мадрид.

Единственият друг от полуфиналистите, който е ставал шампион на Стария континент, е Ювентус. "Бианконерите" имат две купи, последната от които беше завоювана през 1996 година. Атлетико има общо три загубени финала, два от които от Реал, а Монако стигна до спора за трофея през 2004 година, но отстъпи на Порто.

Двубоят между Юве и Монако е повторение на полуфинала от 1998 г., когато "бианконерите" продължиха след общ резултат 6:4. Преди два сезона двата отбора отново играха един срещу друг, но на четвъртфиналите в турнира, и пак италианците бяха крайни победители.

Жребият за полуфиналите на Шампионската лига:
Реал Мадрид (Испания) - Атлетико Мадрид (Испания)
Монако (Франция) - Ювентус (Италия)

2 май: Реал - Атлетико
3 май: Монако - Ювентус
9 май: Ювентус - Монако
10 май: Атлетико - Реал

Финалът ще се състои на 3 юни в Кардиф, а домакин е победителят от двойката Монако - Ювентус.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти