Рос Браун: Да работя с Екълстоун бе невъзможно

Рос Браун: Да работя с Екълстоун бе невъзможно

Новият спортен директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че е било невъзможно да изпълнява длъжността си заедно с бившия шеф на шампионата Бърни Екълстоун. Легендарният инженер, който написа най-славната част от историята на Ферари в тандем с друга легенда на спорта - седемкратния шампион Михаел Шумахер, допълва, че той никога не е поставял условия на новите собственици, които му връчиха поста.

Като част от новата структура на управление, Екълстоун бе освободен от длъжност, а редом с Браун започнаха работа още двама мениджъри - Шон Брачес и Чейс Кери. 86-годишният Екълстоун на няколко пъти коментира, че благодарение на Браун той е бил уволнен - позиция, която снощи Рос Браун опроверга.

"Аз нямаше как да работя заедно с Бърни, но никога не съм поставял подобно условие, за да поема щафетата", категоричен бе той.

Причината за несъвместимостта им според Браун е коренно различната визия за бъдещето на Формула 1: "Не беше невъзможно, но Бърни прави нещата по свой си начин. Никога обаче не съм го виждал със сериозни партньори, особено що се отнася до управлението на Формула 1 като бизнес. Не мисля, че моята философия щеше да съвпадне с тази на Бърни и не мисля, че щяхме да достигнем до консенсус".

Според Браун в последните месеци връзката между главния орган на Формула 1 ФИА и ФОМ, която дължи рекламните права на шампионата, се е подобрила значително.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти