Този път атаката на Дортмунд покри слабата защита (видео)

Този път атаката на Дортмунд покри слабата защита (видео)

Четири кръга преди края на шампионата Борусия (Дортмунд) се завърна на трето място в Бундеслигата за сметка на Хофенхайм, след като постигна трудна победа с 3:2 над Борусия (Мьонхенгладбах) като гост. "Жълто-черните" изоставаха с 1:2 след час игра, но успяха да направят обрат за крайния успех. Ако играчите на Томас Тухел успеят да се задържат в тройката, те ще влязат директно в Шампионската лига, докато четвъртият ще трябва да се бори през плейофите. Гладбах пък остава на 3 точки от място в Лига Европа. През идната седмица и двата тима играят на полуфиналите за Купата на Германия.

Както се случи и срещу Монако в Шампионската лига, Дортмунд си патеше от слабата игра в защита. Силната атака обаче успя да компенсира тази вечер. Тухел предприе рискован ход, оставяйки Пиер-Емерик Обамеянг на пейката. Африканецът обаче се появи през втората част и само след три минути на терена успя да изравни за 2:2. Три минути пред края пък Рафаел Герейро с глава донесе успеха за състава от "Сигнал Идуна Парк".

Тимът от Вестфалия трябваше да се оправя без Сократис, който има мускулна травма и не е сигурен за сблъсъка с Байерн (Мюнхен) за купата в сряда. При неговото отсъствие отбранителният вал пред Роман Бюрки беше още по-нестабилен и допусна две лесни попадения.

Първо обаче Марко Ройс (10') беше извел гостите напред от дузпа, отсъдена за фаул срещу Кристиан Пулишич. Останаха съмнения, че нарушението на Махмуд Дахуд може би беше извън очертанията на наказателното поле.

Две минути преди почивката Ларс Щиндъл се възползва от "подарък" на Микел Мерино и изравни, а в 48-ата минута Марсел Шмелцер отклони неволно кълбото в собствената си мрежа.

Всяка атака на Мьонхенгладбах създаваше паника сред играчите на гостуващия тим и затова целта беше те да задържат топката възможно най-дълго и да атакуват.

След изравнителния гол на Обамеянг в 60-ата минута се заредиха положения и пред двамата вратари. Веднъж Бюрки отрази шут на излезлия сам срещу него Патрик Херман, а след това бъдещият жокер Герейро уцели греда. В крайна сметка обаче португалецът се превърна в герой с победния си гол в 87-ата минута.

По всичко изглежда, че третото място ще се решава в директния дуел между Дортмунд и Хофенхайм в началото на май. Гладбах пък има предимството до края да играе срещу съперници, които до един се борят да не изпаднат - Майнц 05, Аугсбург, Волфсбург и Дармшат 98.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти