Вековен рекорд на Левски падна срещу Дунав

Вековен рекорд на Левски падна срещу Дунав

Левски не можа да победи Дунав в 3 кръг на първата шестица и стигна само до равенство 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в един от най-красивите мачове от началото на сезона в Първа лига.

"Сините" бяха облагодетелствани от автогола на Мирослав Будинов, който несъзнателно допринесе за рекорд в историята на 26-кратните шампиони. Това е четвърти автогол в полза на Левски през сезона, изчислява "Меридиан Мач", което е изравнено върхово постижение по този показател.

Левски - Дунав 1:1 

Досега в историята само през сезон 1994/95 "сините" са имали в актива си четири подарени попадения, когато станаха шампиони убедително с 11 точки разлика пред втория Локомотив (София) и цели 33 пред вечния съперник ЦСКА.

Тогава "голмайстори за Левски" стават Росен Петров (6:1 над Ботев (Пловдив)), Адалберт Зафиров (с Локомофив (София)), Димитър Печикамъков (с Локомотив (Горна Оряховица)) и Бойко Цветков (4:1 над Етър).

В историята си Левски има пет сезона с три автогола. В настоящата кампания "сините" бяха ощастливени от Ясин Ел Харуби (Локомотив (Пловдив)), Мартин Кавдански (Локо (О)), Илиас Хасани (Верея) и в петък вечер от Будинов.

FT Levski - Dunav 1:1 by mohamed1021
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти