Юнайтед се доближи на точка от Сити преди дербито на Манчестър (видео)

Юнайтед се доближи на точка от Сити преди дербито на Манчестър (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Бърнли като гост и се доближи само на точка от четвъртото място. "Червените дяволи" доминираха през първото полувреме, в което  стигнаха до комфортен аванс от два гола, реализирани от Антони Марсиал (21') и Уейн Рууни (39').

Мениджърът на гостите Жозе Моуриньо, който е притиснат от тежките контузии на Златан Ибрахимович и Маркос Рохо, беше направил цели осем промени в сравнение със състава, който в четвъртък елиминира Андерлехт на 1/4-финалите в Лига Европа. Давид де Хеа, Матео Дармиан, Дейли Блинд, Ашли Йънг, Маруан Фелаини, Андер Ерера, Антони Марсиал и Уейн Рууни започнаха като титуляри. Сам Воукс бе заменен от Андре Грей в стартовия състав на Бърнли.

Гостите се чувстваха много комфортно на "Търф Моор" през първите 45 минути и с неочаквана лекота взеха заслужен аванс от два гола. Рууни и Фелаини пропуснаха добри възможности, за да се стигне до 21-вата минута, когато Юнайтед организира скоростна контраатака. Марсиал пробяга около 40 метра с топка в крака, а Бартън само го съпровождаше. След това французинът размени подавания с Ерера, който му върна много добре. Марсиал пусна топката покрай Хийтън, давайки аванс на "червените дяволи".

В 31-вата минута гостите претендираха за дузпа след единоборство с Бартън, който отново действаше непохватно, но сигнал не последва.

Шест минути преди почивката Манчестър Юнайтед удвои аванса си след нова серия от грешки в защитата на Бърнли. Брейди подари топката на Погба, който намери Марсиал в наказателното поле. Хийтън блокира удара му, но топката стигна до Рууни, който някак успя от малък ъгъл да я провре между краката на Кийн - 0:2.

В 55-ата минута Хийтън спаси много опасен удар на Погба. Бърнли опита някакъв натиск, който не водеше до сериозни опасности пред вратата на Де Хеа. В 82-рата минута пък Хийтън спаси опасен удар на Рашфорд. В самия край контузия получи Пол Погба, който бе заменен от Майкъл Карик.

Манчестър Юнайтед се доближи на точка от четвъртото място, заемано в момента от Манчестър Сити. Градските съперници излизат един срещу друг в четвъртък на "Етихад".

СТАТИСТИКА ТУК!


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти