Минесота обърна Тексас с един удар (видео)

Минесота обърна Тексас с един удар (видео)

Двоен хит на Брайън Дозиър се оказа всичко необходимо за Минесота Туинс, за да победи Тексас Рейнджърс с 3:2 като гост в мач от редовния сезон на МЛБ. Домакините на ст. "Глоуб Лайф Парк" в Арлингтън водеха с 2:0 в 5-ия ининг, когато с един удар вторият бейзмен на "близнаците" разчисти пълни бази.

Парадоксалното е, че в първите 17 мача от шампионата Дозиър имаше общо 3 RBI, а тази нощ удвои тотала си с един суинг. "Всъщност досега нямах много шансове. Днес просто успях да насоча топката там, където не можеха да я хванат", обясни откриващият хитър в реда на Туинс.



При 2 аута Дозиър изстреля топката в ничия територия вляво от централния аутфилд, след като Мартин Перес (L 1-3) тъкмо бе пуснал три бази за боли на батери №6, №7 и №9 в списъка на гостите. По ирония на съдбата това бяха всички разходки в дежурството на стартера на Рейнджърс за 6 ининга на възвишението.

"Въобще нямаше да стигнем дотук, ако бяхме направили точните хвърляния", ядоса се мениджърът на "рейнджърите" Джеф Банистър. Колегата му начело на Минесота Пол Молитър също бе лаконичен: "Брайън се възползва от ситуацията и удари наистина голям хит."



Домакините откриха резултата при двоен хит на Рунед Одор във 2-рия ининг и удвоиха преднината си с RBI-сингъл на Джоуи Гало в 4-тия. Това бяха и единствените грешки за общо 6 ининга на Фил Хюз (W 3-1), който спечели и третия си старт далеч от Минеаполис този сезон. Той бе подсигурен от трима риливъри, включително клоузъра Брандън Кинцлър (S 5).

За Минесота (9-10) победата бе едва втора в последните 8 мача, докато Тексас (9-11) прекъсна серията си от четири поредни успеха. Днес и утре предстоят още два двубоя помежду им, след което Туинс ще замине за тройно гостуване срещу Канзас Сити Роялс от Централната дивизия, а Рейнджърс ще посрещне за три мача съперника си на Запад Лос Анджелис Ейнджълс.





Тексас Рейнджърс - Минесота Туинс 2:3

      ст. "Глоуб Лайф Парк"           
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      МИНЕСОТА    
 0 
 0
 0 
 0
 3 
 0
 0 
 0
 0 
  3
 6 
 0
      ТЕКСАС   
 0
 1 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  2
 7
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 24 АПРИЛ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Тампа Бей Рейс

6:3

Чикаго Уайт Сокс - Канзас Сити Роялс

12:1

Лос Анджелис Ейнджълс - Торонто Блу Джейс

2:1

Национална лига

Питсбърг Пайрътс - Чикаго Къбс

3:14

Милуоки Бруърс - Синсинати Редс

11:7

Колорадо Рокис - Вашингтон Нешънълс

8:4

Аризона Дайъмъндбекс - Сан Диего Падрес

7:6

Сан Франциско Джайънтс - Лос Анджелис Доджърс

2:1

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти