Манчестърското дерби може да затегне възела в битката за Топ 4

Манчестърското дерби може да затегне възела в битката за Топ 4

Ожесточената борба за местата в Топ 4 в Премиър лийг продължава с пълна сила, а днешното манчестърско дерби може да има ключово значение за крайното класиране. Двата тима се изправят един срещу друг на "Етихад Стейдиъм" от 22:00 часа в поредния дуел между Джосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. "Гражданите" има с една точка повече, но "червените дяволи" са отборът в по-добра форма. Те са и на крачка от финала в Лига Европа, докато Ман Сити отпадна от всички турнири и остава да преследва само възможно най-предо класиране в първенството.

В полуфинала за ФА Къп срещу Арсенал Серхио Агуеро получи лека контузия, но ще води атаката на "гражданите" в дербито. Давид Силва също е с травма от двубоя на "Уембли", но проблемът му е по-сериозен и е малко вероятно да играе довечера. Джон Стоунс е под въпрос, но пък Венсан Компани е здрав и ще действа в центъра на защитата, заедно с Николас Отаменди. Хесус Навас ще е десен бек, а зад Агуеро ще играят Рахим Стърлинг, Кевин де Бройне и Льорой Сане.

За Ман Юнайтед аут до края на сезона е Маркос Рохо. Крис Смолинг и Фил Джоунс не са напълно възстановени, което ограничава избора на Моуриньо. Очаква се тази вечер той да заложи в сърцето на отбраната на Ерик Байи и Дейли Блинд. Пол Погба ще пропусне мача, след като се контузи при успеха над Бърнли през уикенда. Андер Ерера обаче ще започне от първата минута. Сред титулярите ще се завърнат още Антонио Валенсия, Хенрих Мхитарян и Маркъс Рашфорд.

Любопитни факти:

* Манчестър Юнайтед е в серия от 23 мача без загуба в Премиър лийг и може да изравни рекорда си от 24 мача, поставен в периода 2010-2011 г.
* Манчестър Сити има само една загуба в 15-те си домакински мача през сезона
* Джосеп Гуардиола може да стане четвъртият мениджър, който печели двете издания на дербито на Манчестър в дебютния си сезон
* Жозе Моуриньо не спечели нито един от предишните си 4 шампионати сблъсъка с "гражданите"
* Португалецът има едва 4 победи от 18 мача срещу Гуардиола, но триумфира в последния - за Купата на Англия през октомври
* Серхио Агуеро се разписа в 5 поредни мача в Премиър лийг и има възможност да изравни рекордното си постижение от 6
* Аржентинската звезда на Сити има 8 гола в 10 мача срещу Юнайтед, но не вкара в последните два
* Двата тима се срещнаха в четвъртък за последно през ноември 1994 година, когато "червените дяволи" разгромиха съседите с 5:0
* Уейн Рууни е рекордьор за всички времена по отбелязани голове в манчестърското дерби - 11
* Само Алън Шиърър (190) е вкарал голове в повече мачове в Премиър лийг от Рууни (149)

Световният букмейкър bwin предлага коефициент 1.83 за Манчестър Сити, равенството е оценено с 3.80, а ставката за победа на Манчестър Юнайтед е 4.20.

Вероятни състави:

МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-2-3-1): Браво; Х. Навас, Отаменди, Компани, Клиши; Туре, Фернандиньо; Стърлинг, Де Бройне, Сане; Агуеро
Мениджър: Дж. Гуардиола
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): Де Хеа; Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан; Ерера, Карик; Лингард, Мхитарян, А. Йънг; Рашфорд
Мениджър: Ж. Моуриньо

СЪДИЯ: Мартин Аткинсън
СТАДИОН: "Етихад Стейдиъм"
НАЧАЛО: 22:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти