Започна дело за финансови измами срещу шефа на Ивайло Петев

Започна дело за финансови измами срещу шефа на Ивайло Петев

Съдебният корупционен процес, който касае най-могъщия човек в хърватския футбол Здравко Мамич, стартира днес с прочитането на обвинения в незаконното източване на милиони долари от клуба, който управляваше Динамо (Загреб), както и държавата. Мамич е бивш собственик на най-популярния клуб в страната, както и футболен мениджър.

"Аз изобщо не разбирам обвинението и не се чувствам виновен, заяви Мамич в началото на процеса, който се гледа в Осиек- град, намиращ се на 200 километра източно от Загреб. Заседанието беше преместено в този град, тъй като са установени приятелски връзки между някои съдии и фамилията Мамич.

Здравко Мамич, по-малкият му брат Зоран- бивш треньор на Динамо, заедно с директора на Хърватския футболен съюз Дамир Върбанович и счетоводителят Милан Пернар са обвинени, че са прибрали поне 130 милиона куни (19 милиона долара) от трансфери на играчи и укриване на данъци.

"Обвиненията се състоят в най-отвратителните лъжи, които съм чувал през живота си, заяви Мамич от обвинителната скамейка. Прокурорите са представили доказателствен материал в размер на 3000 печатни страници, а изслушването на свидетели се очертава да продължи в рамките на два пълни дни. Няма яснота колко време ще продължи самото заседание и кога се очаква присъда. Отделно от обвиненията във финансови машинации и корупция, Мамич води съдебни битки на още няколко фронта: нападение над репортери, бой с фенове на трибуните, заплахи над съдии и делегати на мачовете.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти