Нисе Зауерланд говори открито за предстоящ мач с Кличко или Джошуа

Нисе Зауерланд говори открито за предстоящ мач с Кличко или Джошуа

Съсобственикът на отбора на Зауерланд Нисе Зауерланд застана до победителя за Кубрат Пулев на пресконференцията му след боя с Кевин Джонсън, спечелен с единодушно съдийско решение след 12 рунда на ринга. Той коментира отминалия двубой и говори за предстоящия мач за световната титла във версия IBF, като изброи всички варианти, включително овакантяването на пояса при нежеление на Владмир Кличко или Антъни Джошуа да се изправят срещу Кобрата. В този случай може да се стигне дори до сензационен мач за титлата в София срещу следващия в ранглистата на IBF след Кобрата - Карлос Такам.

"Джонсън беше много неприятен опонент за Кубрат, но той се справи много добре. Опасен беше, но в десетия рунд си мислех, че го е нокаутирал, само че той пак се изправи. Победихме и сега насочваме вниманието си към Джошуа - Кличко, защото победителят би трябвало да се изправи срещу Кубрат.
Кубрат Пулев - Кевин Джонсън 
Поздравявам Пулев и треньора му Ули Вегнер за подготовката, поздравявам и Тервел. И двамата се представиха отлично, това беше една много добра вечер за бокса, защото имахме и много местни боксьори, които също допринесоха за представлението. Може спокойно да гледаме утрешния двубой", сподели Нисе Зауерланд.

"Който и да победи, трябва или да се изправи срещу Пулев, или да оваканти титлата. Който иска да се нарече шампион, трябва да се изправи срещу Кубрат. Ако играем с Джошуа, ще делим 75 на 25, защото утрешният му мач ще е пред 90 хиляди зрители. Ако срещне Кличко, имаме повече шанс мачът да е в Германия. Има много различни фактори за това решение, а може Кличко и да прекрати кариерата си, докато е на върха", коментира Нисе Зауерланд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти