Надал тихомълком се промъква до 10-а титла и в Барселона

Надал тихомълком се промъква до 10-а титла и в Барселона

Рафаел Надал стана първият тенисист в историята на "Откритата ера", който печели 10 пъти един турнир - това се случи миналата седмица при триумфа му в "Мастърс"-а в Монте Карло.

Сега в събитието от сериите АТР500 в Барселона Рафа вече е на полуфинал и също изглежда изявен фаворит за спечелването на короната в каталунския град за десети път в кариерата си.

Матадора трябваше да се справи със съпротивата на амбициозния Хьон Чън, като го елиминира след 7:6(1), 6:2 на четвъртфиналите. Следващият опонент на Краля на клея е Хорасио Себайос, за когото самото присъствие на предпоследната фаза в Барселона е равно на приказка.

Аржентинецът отстреля младока Карен Качанов с 6:4, 6:1 и за трети път в кариерата си ще излезе на корта срещу Надал, като е един от малкото тенисисти, които могат да се похвалят, че нямат отрицателен баланс срещу испанеца.
Надал и Себайос са си разменили по една победа в съперничеството си досега, като и третият им двубой ще бъде на червен корт. Последният им мач бе във Вина дел Мар през февруари 2013 година, когато именно Себайос спечели единствената си победа над 9-кратния шампион от "Ролан Гарос".
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички