Нювил стопи преднината на Еванс на рали Аржентина

Нювил стопи преднината на Еванс на рали Аржентина

Почти едноминутната преднина на Елфин Еванс на рали Аржентина бе стопена на 11.5 секунди след съботните етапи заради две спукани гуми на неговия Ford, от които се възползва белгийският пилот на Hyundai Тиери Нювил. В последните фази от деня се появиха и проблеми със задното окачване на автомобила на Еванс, които той не можеше да обясни, но доста намалиха темпото му.

Временният трети пилот От Танак нямаше скоростта на Нювил и остана на 15.3 секунди зад него и на 26.8 секунди зад Еванс. Въпреки това към момента той е по-добрият пилот в отбора на M-Sport като неговият съотборник Себастиен Ожие е на четвъртата позиция с изоставане от 23.1 секунди спрямо Танак. Това е единственият кръг от тазгодишния календар на Световния рали шампионат, който не е печелен нито веднъж от Ожие, и изглежда, че той може и да не успее да поправи този факт.

Частият пилот с Ford Fiesta Мадс Остберг започна съботата пред двамата пилоти от M-Sport, но бе прекалено предпазлив на някои от етапите, а към това бе добавен и удар в скала и се наложи той да се откаже заради щетите по автомобила.

Първата петица се допълва от победителя в Швеция Яри-Мати Латвала с Toyota, който все повече се отдалечава от пилотите с Ford – изоставането му от Еванс е почти минута и половина, а спрямо Ожие е повече от половин минута. Хейдън Падън е шести и продължава да минимизира загубеното време от петъчната катастрофа, но днешно наказание заради закъснение на старта не улеснява задачата му.

Топ 10 запълват още Юхо Ханинен, Лоренцо Бертели, Дани Сордо и лидерът във WRC2 Понтус Тидеман. Утрешните заключителни етапи са само три.

Снимки: Hyundai Motorsport/Getty Images

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти