Джонатан Реа записа 45-а победа в юбилейния старт №200 в Супербайк

Джонатан Реа записа 45-а победа в юбилейния старт №200 в Супербайк

Британският пилот на Kawasaki Джонатан Реа записа 13-а двойна победа в кариерата си този уикенд на холандската писта "Асен“ и генерира преднина от цели 64 точки в генералното класиране спрямо съотброника си Том Сайкс след четири преминати кръга.

В първото състезание преднината на Реа от 4.5 секунди спрямо Сайкс бе категорична, а трети на подиума се качи Марко Меландри с Ducati. Най-големият конкурент в Супербайк шампионата на Реа – Час Дейвис, бе лидер в по-голямата част от състезанието, но не успя да финишира заради технически проблем в предпоследната обиколка.

Неделният старт бе специалният номер 200 за Реа и той записа своята 45-а победа в шампионата с аванс от едва 0.025 секунди спрямо Сайкс. Световният шампион трябваше да стартира девети според новите правила за стартова подредба, но още след първата обиколка излезе начело.

Това е седмата победа от началото на сезон 2017 в Супербайк за Реа от общо осем старта. Единственият състезател, който успя да победи пилота на Kawasaki, бе Чайс Дейвис на испанската писта "Арагон".

Снимка: WorldSBK

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти