Селби с невероятен обрат във финала в "Крусибъл"

Селби с невероятен обрат във финала в "Крусибъл"

Невероятен обрат от 4:10 до 13:11 осъществи Марк Селби срещу Джон Хигинс във финала на Световното първенство по снукър в „Крусибъл“. Веселяка от Лестър взе три поредни фрейма в края на вчерашната вечерна сесия, а в понеделнишкия следобед бе още по-безмилостен, за да се доближи на пет партии от трета световна титла в кариерата си.

Световният номер 1 спечели дългите изнурителни и биткаджийски фреймове в началото на сегмента, когато нито един от двамата майстори не успяваше да окупира масата с една визита. Именно Селби обаче се оказваше по-ефективен в напрегнатите моменти и се възползваше повече от грешките на Хигинс.

Веселяка от Лестър намали на 9:10, но в 20-ия фрейм пропусна черната и Вълшебника от Уишоу направи единствения си халф-сенчъри брейк за следобеда – 79 за 11:9. После обаче шотландецът сърбка фатално по жълтата и партията отиде в сметката на съперника му, а в следващия фрейм Селби направи 67, за да изравни на 11:11.

Впоследствие световният номер 1 поведе за първи път във финала, откакто резултатът бе 2:1, а в заключителната партия за сесията отново той направи печеливша серия от 67 и си осигури добър аванс преди последния сегмент от дуела за титлата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти