Мартин Чой отвя конкуренцията в Долна Митрополия с 45-секундна преднина

Мартин Чой отвя конкуренцията в Долна Митрополия с 45-секундна преднина

Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой отвя конкуренцията по време на третия кръг от Републиканския и петия кръг от Европейския шампионат. Пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team демонстрира превъзходство през цялото състезание и многократно изправи на крака публиката в Долна Митрополия.

Мартин се представи отлично още на квалификациите в събота и регистрира най-бърза обиколка за 1:32.156. Това го постави на челното място в състезателната решетка пред Димитър Митов (1:34.260) и Пламен Бонев (1:37.741), и двамата от тима на "МК Боляри". За момента Мартин държи рекорд за най-бърза обиколка с мотоциклет на пистата Долна Митрополия за 1:31.700.

Мартин запази лидерската си позиция през цялото състезание и измина 11-те обиколки за 19:25 минути. Втори завърши Димитър Митов 45 секунди след шампиона (20:10 мин.), а третият Пламен Бонев финишира за 20:20 минути.

Първото място донесе на Мартин 25 точки, които го нареждат на 3-о място в класацията на двата шампионата с общо 70 точки. Първи за момента е румънецът Робърт Мурешан със 79 точки, а втори е Димитър Митов със 73 точки. Мартин не успя да вземе участие в предходния кръг от Европейския и Републиканския шампионат, защото беше във Франция за $24-те часа на Льо Ман$, но сега е решил да навакса с поредица от победи.

Веднага след като покори конкуренцията в Долна Митрополия, Мартин сподели: "В отлична форма съм и чакам с нетърпение всяко състезание. Днес се притесних за момент, защото поради неравностите на пистата се появи проблем с електрическата система на мотора. Нещо подобно ми се случи на "Льо Ман" миналата година. За щастие успях да се адаптирам и овладях ситуацията".

Следващата изява на Мартин Чой е на 19 и 20 май в "Ошерслебен", Германия, където ще се проведе 8-часовият втори кръг от Световния шампионат по издръжливост.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти