Лоренсо няма дивия характер, нужен в Ducati, твърди Капироси

Лоренсо няма дивия характер, нужен в Ducati, твърди Капироси

Хорхе Лоренсо не притежава дивия характер, от който се нуждае, за да открие пълния потенциал на новия си мотоциклет в тима на Ducati, твърди бившия състезател и победител в кралския клас Лорис Капироси.

След като Лоренсо направи една от най-големите промени в кариерата си в MotoGP, преминавайки в италианския тим, той претърпя доста труден старт на новия сезон като най-доброто му място бе деветото на "Остин". Испанецът сам призна, че процесът по-адаптирането му отнема прекалено много време, а според Капироси до пълно адаптиране изобщо няма да се стигне.

"По мое мнение Лоренсо без съмнения очакваше да открие различна машина", сподели Капироси пред италианското "Радио 24". "Това всъщност е конкурентен мотоциклет, който има своите силни и слаби страни. В последните години забелязвахме, че на някои писти те са много добри за сметка на други. Лоренсо обаче няма нужните качества за Ducati. Той е много бърз пилот, но не притежава дивия характер, който е нужен в отбора. Довициозо го притежава донякъде, но не и Лоренсо".

По отношение на новия лидер в класирането - Валентино Роси, Капироси заяви, че той има нужното, за да стигне до десетата титла, стига да продължи да избягва инциденти: "Важното е, че той не прави грешките си от миналата година. Той трябва да е постоянен и да финишира навсякъде. Тогава ще видим колко точки ще има в края на шампионата".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти