Волейболистките на Славия на полуфинал за Купата

Волейболистките на Славия на полуфинал за Купата

Волейболният отбор на Славия се класира на полуфиналите в турнира за Купата на България за жени, след като победи Казанлък с 3:1 (26:24, 15:25, 25:22, 25:19) в последна среща от Група А.

"Белите" ще срещнат на полуфиналите Левски, който преди малко би ЦСКА с 3:0 гейма. В другата полуфинална среща "червените" ще играят шампионките от Марица (Пловдив). Двата полуфинала са утре (4 май) от 16,30 и 19,00 часа в зала "Христо Ботев" в София.

Първият гейм тръгна равностойно, но впоследствие казанлъчанки поведоха в резултата. "Белите", обаче, задействаха атаката си и бързо стопиха преднината, като до края двата тима бяха в ситуация на постоянно догонване. В крайна сметка момичетата на Иван Димитров се пребориха и спечелиха с 26:24. Във втората част играта бе равностойна до първото техническо прекъсване, но след това "розите" дръпнаха с огромна преднина и изравниха резултата след 25:15.

Третата част премина в по-голямата си част под доминацията на Славия и те логично я спечелиха след 25:22. В четвъртия гейм Славия поведе от самото начало. При 3:1 Веселина Григорова получи жълт картон за оспорване на съдийското решение. "Розите" се опитаха да се върнат в мача, но не се получи. Преднината на славистките се запази до края и те се поздравиха с успеха след 25:19 и 3:1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти