Шефът на европейския мотокрос пристига у нас за състезанията в Севлиево

Шефът на европейския мотокрос пристига у нас за състезанията в Севлиево

Президентът на Европейския мотоциклетен съюз д-р Волфганг Сръб ще посети предстоящите стартове от шампионата на Стария континент по мотокрос, които ще се състоят тази събота и неделя на трасето "Горна Росица" край Севлиево. Президентът на ФИМ Европа е официален гост на събитието и ще изгледа на живо състезанията през уикенда.

Над 110 пилота от 12 страни са подали заявки за участие във втория кръг от Европейския шампионат в класовете ЕМХ65, ЕМХ85 и ЕМХ OPEN. Успоредно с надпреварите в Севлиево, ще бъдат и стартовете за Републиканския шампионат по мотокрос за клас МХ.

Волфганг Сръб ще даде и пресконференция в неделя от 10:30 часа в пресцентъра на мотополигона.

В съботния ден програмата на състезанията предвижда тренировки и четири състезателни манша, а в неделния ден след официалното откриване, което е в 10:00 часа, ще се проведат и седем старта, които ще определят победителите в Grand Prix Bulgaria. Входът за зрители е свободен.

По същото време, но в Кегумс, Латвия, ще се състои 7-ият кръг на Световния шампионат по мотокрос, на който в клас МХ2 ще вземат участие тримата български пилоти Петър Петров (Monster Energy Kawasaki MX2 team), Майкъл Иванов (Vamo Racing team) и Иван Петров (8biano Racing Team).

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти