Силно начало за Honda и Педроса в Испания на мократа "Херес"

Силно начало за Honda и Педроса в Испания на мократа "Херес"

Първата свободна тренировка за неделната Гран При на Испания бе оглавена от пилота на Honda Дани Педроса, който се качи за първи път на подиума този сезон в предния кръг на "Остин". Той обаче не бе единственият състезател от тима, който финишира в челото на класирането при първия допир на MotoGP до Европа през новия сезон.

Хорхе Лоренсо бе един от първите, които оглавиха свободната тренировка, но по-малко от десет минути след началото на сесията Марк Маркес вече бе на първото място с обиколка малко над минута и 54 секунди. Лоренсо направи още една силна серия и отново излезе първи, като този път остана на лидерското място в продължение на десетина минути преди неговият съотборник Андреа Довициозо да поеме нещата в свои ръце.

Малко след първата половина от 45-минутната сесия Honda зае първите места благодарение на един от най-опитните пилоти на пистата Дани Педроса, Марк Маркес и Джак Милър, който бе доста стабилен на мократа от усиления дъжд писта "Херес". Към тях се присъедини и Кал Кръчлоу на четвъртата позиция, който с минимално изоставане спрямо Педроса завърши тренировката втори.

За кратко сателитният пилот на Yamaha Йонас Фолгер развали хегемонията им като излезе начело, но в крайна сметка приключи тренировката на шесто място. Фолгер бе и най-добрият мотоциклетист от Yamaha, като Винялес, Йоан Зарко и Валентино Роси останаха по-назад – съответно на десета, 13-а и 16-а позиции.

Резервният пилот на Suzuki Такуя Цуда, който заместваше контузения Алекс Ринс, зае последното място, докато Ектор Барбера и Карел Ейбрахам изобщо не стартираха. Очаква се за състезанието в неделя да няма дъжд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти