Братът на Стоичков: Натикаха ме в полицейски бус, тестваха ме за наркотици, направиха ме на мармалад пред целия град!

Братът на Стоичков: Натикаха ме в полицейски бус, тестваха ме за наркотици, направиха ме на мармалад пред целия град!

Братът на Христо Стоичков - Цанко, е имал неприятно преживяване на 1 май. Самият той разкри пред БЛИЦ за случилото се на централен булевард в Пловдив, където по думите му незнайно защо е бил тарашен от полицаи, дори натикан в бус и откаран за проверка за наркотици и алкохол. Цанко Стоичков е категоричен, че ще търси правата си. Вече се е консултирал с адвокат, а много скоро е убеден, че ще научи имената на двама от 12-те униформени служители, които са го унижили. 

"Случката се разигра на обяд на 1 май. На един светофар на Централна гара в Пловдив до мен спира бял бус, светва зелено и потегляме, продължаваме да караме около 50 метра, когато господата решават да спрат пред мен. Бяха 12 човека, направиха обиск на колата и на мен. Това се случва на булевард "Христо Ботев". Направиха ме на мармалад пред целия град. Предоставих им документите, щом искат да ме проверяват. Но незнайно защо ме качиха в буса. Бях сам в колата, добре, че детето ми, което е на 12 години, не присъства, за да не става свидетел на тази грозна случка", разказа Цанко Стоичков.

"Откараха ме в КАТ, не знам по каква причина. Там ме тестваха за наркотици и алкохол. Разбира се, всичко беше отрицателно. На 37 години съм, никога не съм ползвал наркотици и няма и да ползвам, камо ли да пия и да седна зад волана. Двама от господата се държаха нагло и агресивно. Искам да дойдат и да ми се извинят. По физиономия ги знам кои са, ще им разбера имената. Няма да оставя нещата така, защото днес се случва на мен, утре на някой друг невинен гражданин. Няма значение, че съм брат на Христо Стоичков. Пускам жалба!", продължи разказът си възмутеният Цанко.  

Попитан дали двамата полицаи, които по думите му са се държали агресивно, са използвали сила при качването му в буса, братът на Камата обясни: "Наистина се държаха нагло и агресивно. Аз ги питам защо ме проверяват, какво е това нещо, а те отвръщат "айде, гледай си работата!". Дори не ми позволиха да се обадя по телефона. А като ме провериха в КАТ и като разбраха, че пробите са отрицателни, тези двамата господа първи се изнизаха. Всички си тръгнаха, демонстрирайки уж, че някой им позвънил и ги викат на сигнал. В началото бяха силни като лъвове, а след това се изнизаха като мишоци!".
 
"На тези двамата, които ще ги разбера кои са, искам да им кажа, че са добри актьорчета. Мога да им уредя да участват в някой филм в Холивуд", добави Цанко Стоичков.

"Защо се занимават с мен? Аз не се занимавам с измами! С един и същи телефонен номер съм от 15 години. Не съм от тези, които купуват карти за джиесеми и ги хвърлят в реката. Наркотици не съм използвал никога! Не се занимавам с ничисти неща. Имам частен бизнес - държа бензиностанция под наем - в Хвойна, на 50 км от Пловдив. Наистина нямам обяснение за постъпката им - да ме тарашат по този грозен начин пред целия град. Да пускат буркани, да ме вкарват в бус...", коментира още възмутеният Цанко Стоичков.

"Забавляват ме писанията за мен през годините. Наслушал съм се на какви ли не слухове. Още не съм казал на брат ми за случилото се онзи ден, но няма да оставя нещата така", категоричен е Цанко.

Той недоумява и за още един проблем, който има с полицията. "Вече четвърта година постоянно ме викат да пиша декларации против престъпления преди изборите, да се подписвам. Не знам защо го правят това нещо. Преди избори винаги ме викат. Изпълнявам каквото ми казват, няма проблем, но защо е това нещо? Аз съм апартиен, иначе ходя до урните и гласувам."
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти