Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Ивелин Попов и Спартак пред поредната стъпка към титлата

Ивелин Попов и Спартак пред поредната стъпка към титлата

Българският национал Ивелин Попов е изключително близо до спечелване на титлата в руската Премиер лига със своя Спартак (Москва). Столичани приемат последния в класирането Том (Томск) от 19:00 часа в събота в мач от 27 кръг на първенството и се очаква да постигнат сравнително безпроблемен успех.

Победата би запазила минимум 8 точки преднина на върха в класирането пред втория Зенит (Санкт-Петербург), който в неделя приема Терек (Грозни). Попето и компания постигнаха безкрайно важни победи над основните си съперници за шампионското злато - 3:1 над Зенит в 23 кръг и 2:1 над градския опонент ЦСКА (Москва). Българинът блесна в последното от изброените дербита, като направи асистенции за попаденията и съответно бе избран в топ 3 на кръга в първенството.

След силните изяви на Попов срещу московските "армейци" медиите в Русия предричат, че той ще бъде сред титулярите отново срещу Том, който е последен в класирането с едва 14 точки и само чудо може да го избави от изпадане. Спартак има 60 точки след 26 мача, а Зенит е с 52, докато ЦСКА на Георги Миланов е с 50 пункта четири уикенда преди края на сезона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти