"Непобедим" вратар се изправя срещу Бербатов на мача в София

"Непобедим" вратар се изправя срещу Бербатов на мача в София

Димитър Бербатов потвърди присъствието на още една звезда за грандиозния си благотворителен мач в София на 14 юни. Вратарят на "непобедимия" Арсенал Йенс Леман ще пази вратата на Луиш Фиго и ще се опита да не допусне гол на Бербатов и компания. Германецът, който спомогна лондончани да си спечелят прозвището "непобедими", е само една от многото звезди, които Бербатов и Луиш Фиго ще доведат за мача на стадион "Васил Левски".

Другите потвърдени имена към момента са тези на Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин ван дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, Христо Стоичков, Стилиян Петров, Мартин Петров, Роберто Карлуш, Деко и Робер Пирес. Фиго анонсира също така присъствието на Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо и Максуел. Преговаря се и с Кристиано Роналдо, но идването му не е сигурно.

Ето какво сподели Бербатов:


"Той е от Непобедимите на "Арсенал". Играл е във всеки един мач на лондончани в техния фамозен сезон, в който спечелиха титлата в Англия без нито едно поражение!

Селектиран е в националния отбор на Германия за три световни първенства. Избиран е за най-добър вратар от УЕФА през 1997 и 2006 г. Печели Купата на УЕФА с "Шалке" през 1997 г, когато става герой при изпълнението на дузпи срещу "Интер". През 1999-а е в "Милан", когато тимът печели титлата в Италия. Преминава в "Борусия" (Дортмунд), с който печели Бундеслигата и пак играе финал за Купата на УЕФА. Следват 5 години във Висшата лига на Англия, включващи паметния триумф с "Арсенал" и финал в Шампионската лига с "артилеристите" през 2006 г. Той държи и рекорда за най-много последователни чисти мрежи - не допусна гол в 10 мача с "Арсенал". Представя се на високо ниво и в "Щутгарт". С националния отбор на Германия стига до финал на световното първенство през 2002 г. и до трето място на Мондиал 2006. Финалист е и на Евро 2008.

The Invincible Йенс Леман! Очакваме го в отбора на Фиго в София!"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти