Байерн определи първия изпадащ (видео)

Байерн определи първия изпадащ (видео)

Новият стар шампион Байерн (Мюнхен) едва надви с 1:0 слабака Дармщат 98 в среща от 32-ия кръг на Бундеслигата, с което съперникът изпадна. Хуан Бернат вкара гола в 18-ата минута, но три минути преди края направи дузпа, която обаче третият страж Том Щарке спаси.

Мачът на "Алианц Арена" беше от значение само за гостите, които се нуждаеха единствено от успех, за да запазят шансове за оцеляване. Не го постигнаха  и два кръга преди края са на 9 точки от 16-ото място, с което напускат елита след два сезона в него.

Байерн (Мюнхен) - Дармщат 98 1:0 

Заради липсата на интрига треньорът на Байерн Карло Анчелоти заложи на някои от резервите си като Рафиня, Хуан Бернат, Йошуа Кимих и Ренато Санчес. На пейката бяха оставени Филип Лаам, Матс Хумелс, Тиаго Алкантара, Артуро Видал и Чаби Алонсо. Под рамката застана 36-годишният Том Щарке, тъй като след Мануел Нойер контузия получи и вторият страж Свен Улрайх. До днес Щарке имаше само пет двубоя за мюнхенци в Бундеслигата в рамките на три сезона, но се справи със задълженията си.

Срещата беше скучна, макар домакините да атакуваха с всички сили. Бернат вкара още в 18-ата минута след отлично включване.

Сдобилият се тези дни с първородна рожба Роберт Левандовски опита всичко, за да ознаменува щастливото събитие с попадение, но нямаше никакъв късмет. Веднъж и гредата попречи на Байерн след шут на Франк Рибери.

Байерн (Мюнхен) - Дармщат 98 1:0 

Срещата отиваше към минимален успех за домакините, когато Бернат извърши нарушение и реферът отсъди дузпа. Щарке обаче спести срама, след като изби шута на Хамит Алтънтоп.

Съдията пък побърза да надуе свирката точно след изтичането на 90-ата минута, с което не даде последен шанс на момчетата на Торстен Фрингс. Бившият германски национал ще води "лилиите" и във Втора Бундеслига.

Байерн (Мюнхен) - Дармщат 98 1:0 

В последните си два мача Байерн гостува на РБ (Лайпциг) и после приема Фрайбург на 20 май, когато ще получи и титлата си.

ГАЛЕРИЯ


МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти